Bandić: Neka ministar Horvat pomete najprije ispred svog dvorišta

07.01.2020. 15:06:00

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je ministru Darku Horvatu poručio da pomete najprije ispred svog dvorišta u Varaždinu i Čakovcu, komentirajući njegovu tvrdnju da bi ga u idućem mandatu na čelu Zagreba trebao zamijeniti netko mlađi, s drugačijim promišljanjem razvoja grada.

"Ja nikome nisam ništa skrivio, ja sam uvijek rješenje", odgovorio je Bandić na pitanje je li on skrivio izborni poraz Kolinde Grabar-Kitarović. 

"Kada budu drugi osvojili šest mandata u Zagrebu, neka se jave. Ja sam pošteno podupro Kolindu Grabar-Kitarović, nije mi žao. Želim uspjeh novom predsjedniku, da sukladno ustavnim ovlastima radi svoj posao, kao što ga ja radim u gradu Zagrebu", rekao je Bandić kod spomenika Nikole Tesle gdje je u povodu 77. obljetnice smrti tog velikana položio vijenac i zapalio svijeću. 

Bandić je poručio da s novoizabranim predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem očekuje suradnju istu kao i s premijerom.

"Sa svima koji budu željeli surađivati, gradonačelnik će pošteno i korektno surađivati. Kao što sam ja prisegao da vodim pola Hrvatske već 20. godinu šest mandata, tako će novi predsjednik prisegnuti da obnaša svoju funkciju sukladno Ustavu i zakonu", poručio je Bandić. 

Od Milanovića, kaže, očekuje  i da promovira Hrvatsku, kao što je to radila i dosadašnja predsjednica, odnosno svi predsjednici". 

Upitan hoće li Milanović biti bolji predsjednik Republike nego što je bio premijer, Bandić kaže da će to pokazati vrijeme. 

"Sve je legitimno i sve je demokratski", odgovorio je Bandić na pitanje kako komentira što gradski SDP traži referendum oko GUP-a. 

Na pitanje kako komentira najavu smanjenja demografske mjere za roditelje odgojitelje jer se predlaže da umjesto do 15., naknadu primaju samo do djetetove 8. godine, a iznos više neće pratiti rast prosječne plaće, Bandić je rekao da se ništa neće smanjivati. Objasnio je da je riječ o javnom savjetovanju te da će 23. vidjeti što majke i građani žele i nakon toga će donijeti odluku.

Poručio je roditeljima da se ne trebaju bojati dok je on gradonačelnik, jer je on "rodonačelnik ideje roditelja-odgojitelja te pomoći za prvo, drugo i treće dijete". Najavio je da će Klub zastupnika njegove stranke u saborsku proceduru uputiti da se "sramotni porez na dohodak za populacijske mjere demografske politike ukine".

(Hina) xbma yln

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.