BANDIĆ ODLUČIO: Uklanja se spomenik Ivi Loli Ribaru iz Zagreba!

05.12.2017. 12:24:16

Spomenik Ivi Loli Ribaru mogao bi uskoro biti uklonjen iz Zagreba. Milan Bandić prihvatio je prijedlog Neovisnih za Hrvatsku da se spomenik sekretaru SKOJ-a ukloni. Javnost je o tome obavijestila Sandra Švaljek, zastupnica u Gradskoj Skupštini. “Pristao sam, bit ću sve što hoće… Milan Bandić na zahtjev NzH planira ukloniti bistu Ive Lole Ribara manje od dva mjeseca nakon što ju je pompozno vratio… ” napisla je čelnica liste Nezavisna Švaljek. Zahtjev za uklanjanje spomenika Ivi Loli Ribaru podnio je Klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku. U obrazloženju se tvrdi da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 10. listopada “nije vratio svojedobno tobože otuđenu bistu Ive Lole Ribara, nego je postavio novi spomenik (bistu), koja ni u materijalnome niti u umjetničkom smislu nije ista niti je jednakovrijedna onoj izvornoj, zakonito uklonjenoj 1996. godine”. “Budući se radilo o postavljanju novog spomenika (biste), bilo je nužno provesti propisani postupak koji u konkretnom slučaju nije proveden, pa je bista otkrivena protupravno, slijedom čega je osnovan zahtjev za njezino uklanjanje”, naveli su Neovisni za Hrvatsku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.