Bandiću oduzeta titula počasnog građanina Srebrenice

06.03.2015. 20:24:34

Zagrebački gradonačelnik je za treći entitet u BiH, što je nekima zasmetalo. Općinsko vijeće Srebrenice ukinulo je ranije dodijeljenu titulu počasnog građanina zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nakon inicijative koja je podnešena zbog njegove potpore uspostavi trećeg hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini. Na prijedlog načelnika Srebrenica Ćamila Durakovića većinom glasova nazočni vijećnici u petak su poništili odluku kojom su prije četiri godine počasnim građanima Srebrenice proglašeni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i načelnik općine Inđija Goran Ješić. Oduzet im je status počasnog građanina, navodi se u odluci općinskog vijeća Srebrenice. Načelnik Srebrenice pokrenuo je prošle godine inicijativu za oduzimanje statusa počasnog građanina Milanu Bandiću zbog njegove javne potpore preustroju BiH s tri entiteta. Bandić je postao počasni građanin Srebrenice na prijedlog Vijeća bošnjačke nacionalne manjine iz Zagreba. Prošle godine je i Gradsko vijeće Sarajeva oduzelo titulu počasnog građanina glavnog grada BiH zbog iste izjave. Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković ranije je izjavio kako mu zapravo nije jasno zašto su Bandić i Ješić uopće zaslužili ovakve počasti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.