Bankar zaspao za tipkovnicom pa prebacio više od 200 MILIJUNA EURA!

11.06.2013. 19:29:28

Jednom se službeniku dogodilo ono što niti jedan zaposlenik u banci ne želi da mu se dogodi. Službenik jedne banke u Frankfurtu zaspao je u trenutku slanja novca s računa na račun i umjesto 64,20 eura greškom prebacio više od 200 milijuna eura, točnije 222,222,222,22 eura, piše BBC. Iako je greška brzo uočena i ispravljena, za ovu nju je okrivljena i otpuštena 48- godišnja službenica koja je morala kontrolirati rad svojih kolega. >> Dokažite ovaj matematički teorem i zaradite MILIJUN DOLARA! Otpuštena radnica, koja je u toj banci radila od 1986. godine,  žalila se sudu navodeći da se propust dogodio greškom, a ne namjerno. Sud u Hessenu je odlučio da se službenica vrati na posao jer je otkaz bio neregularan. Naime, u danu kada se greška dogodila, ona je pregledala više od 800 transakcija pri čemu je za svaku imala vrlo malo vremena. Incident se se dogodio u travnju prošle godine, a nije poznato o kojoj se banci radi. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.