Banožić u srednjoj školi nije briljirao, dvaput završio na popravnom

15.12.2021. 08:25:00

Ministar obrane Mario Banožić svoja srednjoškolska ljeta u rodnim Vinkovcima mahom je provodio učeći za popravne ispite, otkrio je tjednik Nacional te je donio i dokaze da je Banožić i u prvom i u drugom razredu srednje škole bio među najlošijim učenicima. 

Ove tvrdnje potkrijepio je primjercima godišnjaka vinkovačke Prirodoslovno-matematičke gimnazije Matije Antuna Reljkovića, iz kojih je vidljivo da je Banožić bio jedan od osmero učenika prvog razreda, odjeljenje C, koji je upućen na popravni ispit. Već iduće godine, sada u drugom C razredu, gotovo jednak scenarij: današnji ministar poslan je na popravni ispit s još petero školskih kolega. 

'Bio je jedan od najlošijih učenika', prisjetio se za Nacional njegov školski kolega, a u sličnom tonu neslužbeno su govorili i neki profesori.

Mario Banožić svejedno je 2013. godine, kada je obnašao funkciju pročelnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, imenovan u školski odbor Srednje strukovne škole Vinkovci - koju nije pohađao on, niti je pohađaju njegova djeca. Radi se, tvrdi Nacional, o očitom činu uhljebljivanja uobičajenom na nižim razinama, na kojima se pripadnicima nižeg stranačkog ešalona pruža prilika za laku i sigurnu dodatnu zaradu, ali i utjecaj prilikom zapošljavanja, investicija različitog tipa i slično.







Srednju školu ministar obrane ipak je uspio završiti u predviđenom četverogodišnjem roku, kako je vidljivo iz njegove službene biografije, a potom mu je akademska karijera krenula uzlaznom putanjom. U roku je završio Ekonomski fakultet u Osijeku, a zatim je na istom fakultetu stekao i doktorat - zanimljivo, kako piše Nacional, 'na istom smjeru na kojemu su se doktori znanosti proizvodili u neobično velikom broju i među kojima je zabilježen iznimno velik broj članova iz vodećih struktura HDZ-a', pa i deseci splitskih HDZ-ovaca 'koji su doslovno kombijima putovali po doktorate iz Splita u Osijek'. S njima je, tvrdi Nacional, Banožić čak dijelio istog mentora.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Damir Petranović/Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.