Bauk: Vukovarski prosvjed je opravdan, osim ako ne služi kao pritisak na sudove

20.09.2019. 16:55:00

 Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ocijenio je najavu prosvjeda u Vukovaru gradonačelnika Ivana Penave opravdanim ako time želi skrenuti pozornost na probleme koje imaju građani, ali neopravdanim ako je usmjeren kao pritisak na DORH i sudove.

"Ne znam dovoljno o tome, ali nisam uočio dovoljnu opravdanost ni prethodnih Penavinih akcija, ali dopuštam da tu imam nešto drugačije mišljenje", rekao je Bauk u Saboru.

Ako je prosvjed usmjeren kao pritisak na DORH i sudove, i na politiku da utječe na DORH i sudove, onda on nije opravdan, kaže Bauk, a ako je prosvjed legitiman način da se skrene pozornost na probleme koje ima dio građana, on je opravdan i čini temeljno ustavno pravo.

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić na najave prosvjeda u Vukovaru kaže da je demokratsko pravo svakog građanina i udruga da izražavaju svoj stav o nečemu.

"Osobno mogu razumjeti revolt pojedinaca s punim pravom, ali trebalo bi dozirati izražavanje na takav način, imati mjeru da to ne potiče dodatne podjele, a ima naznaka da bi ovaj prosvjed, ako bi do njega došlo, mogao dodatno užariti političku scenu", ocijenio je.

(Hina) xmpv yln

Izvor: Hina

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.