BAULJANJE MIGRANATA KROZ LIKU ZA VLAST JE KAŽNJIVO ŠIRENJE DEZINFORMACIJA

10.11.2018. 08:55:29

I ova jesen u Lici ista je kao i sve jeseni prije. Da je ova jesen dobra govori nam dobar urod šljiva. Ličane to uglavnom veseli jer biti će dobre šljivovice. No nisu samo rodile šljive, već Ličke šume osim otpalog požutjelog lišća vrve migrantima koji kroz njih bauljaju. To stanovnike Like sve više plaši i čini ih nesigurnima.   Tko su ti migranti? To se ne zna, osim što se nagađa. Jedni kažu da su to Sirijci, drugi pak govore kako su to Afganistanci pa i Iračani. No sigurno je da ih na Ličkim prostorima koji graniče sa Bosnom ima sve više, i sve opasniji. Naravno policija radi svoj posao, ali policajaca je malo, a prostor za ilegalan prelazak granice velik je i njih je sve više.

Kroz Liku prolaze uglavnom u formacijama po trideset pet, to bi u vojnom žargonu bio vod. Rijedak je slučaj da ih se vidi manje od spomenute brojke. Bi li se vi kao policajac sa kojim je eventualno kolega usudili stati pred trideset sumnjivih tipova za koje ne znate dali su naoružani? Mislim da ne bi.  Nije li to ipak nečija vojska koja je na Europu poslana sa lošom namjerom? Jer ako su ti mladi ljudi koji izgledom liče na dobro obučene vojnike, pobjegli iz svojih zemalja od siromaštva, od kuda im onda naj skuplji mobiteli sa ugrađenom navigacijom? Od kuda onda novac i bankovne kartice koje policija kod njih pronalazi? Javna je tajna da ti isti nemaju osobnih dokumenata po kojima bi ih se identificiralo.

Strah Ličkog stanovništva sve je veći.

U Ličane se kao avet uvukao strah za osobnu sigurnost. Razlog su učestale provale u vikendice i kuće koje temeljito opljačkaju u svojem pohodu prema Europi. Stočari se sve više žale kako im kradu janjad koju zaklanu pronalaze po šumarcima odrezanih butova. Uz pljačkanje kuća, i vikendica kradu ili otimaju ljudima automobile što nije rijedak slučaj. Sve je to viđeno na javnim televizijama no za slijepu i nijemu vlast to je širenje dezinformacija koje su kažnjive.

Poznato nam je svima da ova jadna od korumpiranih političara opljačkana zemlja u kojoj živimo ima naj veći prihod od turizma. Pitam se stoga kakva je sudbina Hrvatskom turizmu idućih godina ukoliko se trend migrantskih bauljanja tako blizu našoj obali nastavi? Poznato je i to da većina spomenutih ima znanje od ničega napraviti eksplozivnu napravu, sa kojom u svakom trenutku može počiniti teroristički napad. Zar to liberalna Europa već nije doživjela. Zar vijesti iz Njemačke i ostalih Europskih zemalja, o silovanjima djevojaka i žena, te uličnim neredima uz terorističke napade, ne govore dovoljno.

Islamska država i njen raspad

Pitam se često kao laik i zabrinuti stanovnik Like gdje je ta silna poražena vojska poražene Islamske države? I zar čelnici te poražene države, ako je državom mogu nazvati nisu nakon pada Islamske države zaprijetili da će preplaviti i pokoriti Kršćansku Europu. I zar svjetski mediji danima nisu brujali o tome?  Ne kažem da je svaki iz ove migrantske grupe ISILOVAC no da isti ti ISILOVCI koriste migrante za svoj ulazak u Europu to sigurno stoji.

Neka mi netko iz vlasti objasni koji bi to civil blizu Perušića u Lici radio šatorsko naselje u minskom polju? Naravno ako ne zna što su to mine. Pitam se što nam radi vojska i zašto već nije na granici?

I samo da znate neće ta migrantska bagra ostati u Lici, tu ni vrag crni ne bi ostao. Otići će oni i uvući se u Zagreb, Rijeku, Pulu ili Split tamo ih se neće primijetiti a meta je puno. Toliko od mene iz migrantima opsjednute Like.

M. Jaić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.