BBB još jednom poslali važnu poruku: “Krajiški milicioneri = pandurski funkcioneri”

03.06.2020. 16:40:00

BBB, navijači Dinama, ispred murala posvećenog Vukovaru, u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, razvili su transparent s natpisom “Krajiški milicioneri = pandurski funkcioneri”.

Poruka je to vezana na objavu Damira Markuša, dragovoljca Domovinskog rata koji je kao vojnik satnije HOS-a branio Vukovar do njegovog pada. Na svom Facebooku se osvrnuo na hrvatskoj javnosti nepoznate događaje koji se događaju Hrvatima u Vukovaru, pa i “prijetnjama pištoljima i noževima” o čemu Markuš piše na svojoj Facebook objavi. To je povezao s nedavnim navijačkim obračunom BBB-a i navijača srpskih klubova iz Vukovara koji je dio medija na prvu htio prikazati kao napad na Srbe, ali Markuš tvrdi da je pozadina svega posve drugačija.

“Upravo sada je počela dolazna radnja prvog ispitivanja ekipi koja se potukla u Vukovaru neki dan, nakon pogreba Siniše Mataije Ramba. Ajmo malo reći o tome više. Prvo, ekipa s kojom je bila tučnjava je jako dobro poznata u Vukovaru. Može se reči početnik, ne još četnik, koji je i prije prijetio našima preko navijačkih srpskih klubova čiji je i sam član. Nošenje noževa, pa prijetnja pištoljem na naše dečke u Vukovaru, to se podosta događalo, a ponešto od toga je i bilo u medijima. Tu mu je pomagao i otac, koji znamo gdje i danas radi, ”sigurnost i povjerenje”, a nekad bilo milicajac. Samo kod nas moguće. Sada ta ekipa, baš na dan pogreba Hrvatskog branitelja u centru grada, gdje su i prostorije BBB-a slučajno naišla? Moš’ mislit. I došlo je do onoga što su i tražili, ili su htjeli nešto pa nisu očekivali da je i ekipa spremna na to bila.

Sjećate se kada je bista Jeana Michela Nicoliera u Vukovaru crvenom bojom prelivena? Kasnije se saznalo, ne sjećam se koliko je i da li je bilo to u medijima, ali saznalo se, da je to bio sin bivšeg milicajca koji je sada u Hrvatskoj policiji. Nikad se nije saznalo da li je i kako je kažnjen za to. Pofarbano mjesto je bilo na onom dijelu glave gdje su svjedoci rekli da je Jean ubijen metkom u glavu, na tom dijelu. Jel mu to tata rekao?

Sada je hajka na dečke koji su bili prisiljeni braniti svoj grad i Hrvatsku, krivi način, ne znam, prosudite sami, ali se stavite malo u grad Vukovar gdje, da, šeču zlikovci koji su ubijali, silovali, palili, a neki rade u ”sigurnosti i povjerenju”. Samo kod nas moguće. Hrvatska policija čuva, zamislite, čuva četnički spomenik (više njih) u Borovu selu, istog onog koji je ubijao Hrvatske policajce 2.5 u Borovom selu. A takvih po Hrvatskoj spomenika ima puno. Samo kod nas moguće. Neki dan u jednom kvartu u Zagrebu je bila stavljena između ostalih i zastava hosa, dečki igrali nogomet. Došla policija i 15-tak interventnih policajaca? Popisali ih, a zastava je prije toga dala petama vjetra, nisu je stigli uzet. Samo kod nas moguće.

Digla se kuka i motika srpske nejači, one iste koja je palila i žarila Vukovarom i Hrvatskom, a što mi radimo? Gdje su naši političari? Surađuju s njima. Samo kod nas moguće.

Da najavim, neće to baš sve skupa samo tako proći, bit će odgovora, organiziranih, pa ćemo vidjeti što će i kako biti, tko je s kim. Ili reći kao ono smeće, ”mi ili oni”. Po Dalmaciji niču murali sa grbom hosa između ostalih, i to je na meti, i to je kao nedopušteno. Po kojem zakonu? Uredno je naše znakovlje i zastave registrirano u državnoj upravi, u zakonu smo o pravima Hrvatskih branitelja, član smo svjetske veteranske asocijacije itd itd. 151 do sada masovna grobnica u Hrvatskoj, koliko je ono četnika u zatvoru? Velepromet, masovno stratište a dio egzekutora ŽIVI na našim prostorima. Sve se to zna, i? I toliko bitnih i gorućih problema, ali ne, smeta znakovlje hosa, to je prioritet.

Tko krši zakon? Po čijem diktatu? Naravno, baš to što zabranjujete, nezakonito, će vam biti vraćeno i te kako. Kome je to u interesu? Ne znam, samo znam da ste nas uspijeli ”mobilizirati”. Ako spavate mirno, nemojte, nemate razloga”, objavio je Markuš ranije.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto:čitatelj

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.