Beljak primio ozbiljne prijetnje na Fejsu, policija uhitila osumnjičenog

28.05.2018. 16:53:48

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak objavio je na svom Facebooku poruku prepunu uvreda i teških optužbi i najavio da će tužiti čovjeka koji ih je napisao. Osoba koja se na Facebooku ima profil kao “Ivica Bolibruh Brule” na Beljakov Facebook je postavila poruku u kojoj, uz uvrede i psovke, optužuje Beljaka da je krao za vrijeme uzbuna tijekom rata. Poruku koju je Beljak objavio na Fecbooku prenosimo bez intervencija: “Orvoreno pismo gnjidi, smeću i sitnoj lopuži Beljaku. Kažeš da ćeš poderati braniteljsku iskaznicu. Majmune klošarski nisi je ni trebao dobiti (jebo te onaj ko ti je dao). Govno kokošarsko ti ne znaš što je biti u rovovima i drugdje u krvi do koljena. Ti si pastimaterjebo bio u Samoboru, Zagrebu i okolici. Za vrijeme zračnih uzbuna dok je sirotinja bila u podrumima, ti i tvoja ekipa ste u AMERIČKIM uniformama sa Tamićem kružile okolo i praznili sve iz kuća. Krvi ti se napijem, se sjećaš kad si došao u toj istoj odori u Diskotetu “Podmornica” u Samoboru, i dobio takve batine jer si bio bahat i htio frajerski ući nutra. A dečki koji su s nama bili na ulazu su te znali i rekli da si kokošar koji okolo krade i prazni sve ljudima po kućama i stanovima za vrijeme uzbuna. Pas ti mater ti si obični ušljivi šugavac. Ti si kao Hrvatski zastupnik. Ti si obični jebivjetar, prevarant, koji bi i vragu dušu dao za vlast, novac i moć .Nebo otvori se. Ti si dezertersko-pljačkaško smeće koje je sramotilo sve druge koji su časno nosili odoru. Toliko “herojčino” jebem ti zlo sjeme”, napisao je “Brule” Predsjedniku HSS-a reagirao je prijavom policiji i najavom tužbe: “Sada mi je stvarno dosta ignoriranja ovakvih virtualnih junaka. Nakon stotina sličnih poruka i uvreda najniže razine, vrijeme je da krenem s tužbama. Iako sam se jako dugo trudio šutjeti, više ne mogu. Ovome heroju dolje, kao i svim ostalim internet psovačima i klevetnicima imam samo jednu poruku: potražite odvjetnika i počnite štedjeti novac za odštetu za duševne boli. I hvala što ćete meni i mojoj obitelji time omogućiti da kredit otplatimo nekoliko godina prije nego bismo inače. Vidimo se na sudu”, napisao je Beljak u odgovoru na poruku prepunu uvreda i teških optužbi. Nakon što je Beljak najavio tužbu protiv “Boleta”, dotični je nazvao predsjednika HSS-a i tvrdio da on nije napisao gore navedenu poruku, nego ju je samo podijelio. No, tu priči nije kraj: Beljaka je nazvao nepoznati muškarac te mu uputio još gore uvrede, ali i ozbiljne prijetnje. “Rekao mi je ‘ma koga ćeš ti tužiti, pobit ćemo tebe i cijelu tvoju obitelj, ima još oružja’, što sam prijavio policiji. Naknadno sam dobio informaciju da je priveden. Ja ne znam tko je to, neka policija radi svoj posao. Ja imam troje male djece, od kojih je jedno bolesno, ne znam kako će oni to emotivno proživjeti”, ispričao je Beljak za portal Index. Iz zagrebačke policije su potvrdili da je u službene prostorije priveden 54-godišnji muškarac zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.