Benkovac će dobiti četiri metra visok spomenik Franji Tuđmanu

13.03.2015. 14:34:00

U povodu obilježavanja 25. obljetnice osnivanja benkovačkog HDZ-a i bezuspješnog pokušaja atentata na dr. Franju Tuđmana, Benkovčani će iduću srijedu, 18. ožujka, na prigodnoj svečanosti dobiti velebni spomenik prvog predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a. - Lijevani spomenik bit će visok četiri metra, odnosno spomenik dr. Tuđmana koji je visok 2,5 metara bit će postavljen na postament visok 1,5 metar, rekao je gradonačelnik Branko Kutija, prvi čovjek benkovačkog HDZ-a. - Spomenik prvom predsjedniku bit će postavljen na Trgu dr. Franje Tuđmana, na mjestu sadašnjeg spomenika hrvatskim braniteljima. Spomenik braniteljima bit će pomaknut na istočnu stranu trga, objašnjava Kutija koji nam je rekao kako je projekt izrade i postavljanja spomenika vrijedan oko 300.000 kuna. Spomenik se lijeva u zagrebačkoj Ljevaonici umjetnina Ujević, najmodernije opremljenoj ljevaonici na području Republike Hrvatske. Radi se o skulpturi koju izrađuje poznati akademski kipar Tomislav Kršnjavi iz Zagreba, praunuk poznatog slikara, povjesničara umjetnosti i političara Izidora Kršnjavija. - Spomenik će biti postavljen nasuprot bivšeg hotela Asseria, na mjestu gdje je prije 25 godina na dr. Tuđmana izvršen neuspješan pokušaj atentata, kaže Kutija.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.