BERNARDIĆ NA PARTIZANSKOM DERNEKU VRIJEĐAO HOS

29.02.2016. 19:16:50

" JAKE SNAGE SDP-a " BERNARDIĆ NA PARTIZANSKOM DERNEKU VRIJEĐAO HOS: Usput, čudio se što Vukovar nema ćirilične ploče… Mlađahni potpredsjednik Gradske skupštine koji je na ovom skupu prozvao pripadnike HOS-a "Rafael Vitez Boban", imao je oko desetak godina kada su branitelji upravo ove postrojbe branili prve linije svih hrvatskih bojišnica. Ipak, nezahvalni Bernardić, svoju je izjavu potkrijepio citatom Balaševićeve pjesme... – Moramo se pitati kako je danas moguće da se neke brigade zovu po zločincima iz Drugog svjetskog rata, da se organiziraju marševi s upitnom ikonografijom, da u pravnoj državi nemamo u Vukovaru ćirilične table. Jesmo li zaštitili te vrijednosti, ili smo se protiv njih borili riječima, a ne djelima – zapitao se Davor Bernardić na obilježavanju 72. godišnjice formiranje Desetog zagrebačkog korpusa 27. februara u Staroj vijećnici na zagrebačkom Gornjem gradu. Mlađahni potpredsjednik Gradske skupštine koji je na ovom skupu prozvao pripadnike HOS-a “Rafael Vitez Boban”, imao je oko desetak godina kada su branitelji upravo ove postrojbe branili prve linije svih hrvatskih bojišnica. Ipak, nezahvalni Bernardić, svoju je izjavu potkrijepio citatom Balaševićeve pjesme: – Nisu krivci primitivci što su preuzeli vlast. Korov nikne gdje god stigne, svaka njima čast, krivi smo mi – zaključio je Bernardić… Prisutnima, među kojima su bili preživjeli partizani i pripadnici Desetog korpusa, brojni nevladini aktivisti na čelu s predsjednikom Antifašističke lige Zoranom Pusićem i diplomatski kor, osim Bernardića obratili su se i ukrajinski ambasador Oleksandr Levčenko, konzul Rusije Vladimir Poljanov i Bandićev izaslanik Slavko Kojić iz SDP-a. Za kulturni dio skupa bili su zaduženi Mješoviti zbor židovske općine ‘Lira’ i Partizanski zbor, a neizostavan dekor ovog događaja bio je Milorad Pupovac. Predsjednik SNV-a nije odolio komentirati činjenicu da je nova, vladajuća garnitura ignorirala ovaj događaj: – Antifašizam u Evropi, bivšoj Jugoslaviji i Hrvatskoj bio je osloboditeljska snaga, pokret i ideja koja je narode tadašnje Evrope i Jugoslavije oslobodila od ropstva zločina i nejednakosti – rekao je Pupovac, koji je bojkot vladajućih komentirao sljedećim riječima: – Oni tvrde da su antifašisti, ali se s antifašistima ne vole družiti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.