Bernardić: Protiv mene se vodi hajka! Mrsić i Opačić: Sada nitko ne vodi SDP

22.09.2017. 12:17:44

– Od trenutka kada smo zahtijevali istinu o Agrokoru i pokrenuli opoziv ministra Marića, kreće hajka na mene koja nije slučajna, a to smo vidjeli na slučaju Saucha – kazao je Bernardić. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je danas u Saboru sve veće nezadovoljstvo u svojoj stranci te poručio da ne želi o tome raspravljati javno već na stranačkim tijelima. – Sve što mogu reći, nanesena je šteta stranci, ne treba nam forenzičar da to utvrdi. O svemu ćemo razgovarati na tijelima stranke, moj je zadatak osigurati prosperitet, stabilnost i budućnost i to ću i napraviti – kazao je Bernardić koji nije želio jasno odgovoriti na pitanje je li spreman odstupiti s čela stranke, što je od njega prvo zatražio potpredsjednik stranke Peđa Grbin, a za njim i neki drugi SDP-ovci. Očekuje, kaže, da će zahtjev za njegovim opozivom biti upućen u službenu proceduru sukladno Statutu stranke, a onda je, naglašava, spreman i o tome razgovarati. – Rejting stranke je stabilan otkad sam preuzeo SDP. Nije naročito rastao, ali nije ni padao. Vidjet ćemo kako dalje, raspravljat ćemo i o svemu. I o prijedlogu opoziva predsjednika koji će, vjerujem, biti upućen sljedeći tjedan. Legalno sam izabran s velikom potporom članova, devet mjeseci vodim stranku – kaže Bernardić. Neviđena hajka Upitan je i što je značio njegov Facebook status nakon što je Grbin javno zatražio njegov opoziv, tada je, podsjetimo, napisao: "Kada se ovoliko bure digne u SDP-u samo zato što sam inzistirao na povjerenstvu za Agrokor, onda se ponovno moram zapitati što se sve pokušava sakriti i tko sve vuče konce ove mračne priče." – Jednostavna je situacija. Od trenutka kada smo zahtijevali istinu o Agrokoru te pokrenuli opoziv ministra Zdravka Marića, kreće neviđena hajka na mene, za koju vjerujem da nije slučajna. Inzistirao sam na Povjerenstvu za Agrokor i inzistiramo na tome isti dan kada biramo ustavne suce. Vidjet ćemo tko će podržati, čije će ruke biti protiv istine o Agrokoru. Procedura je jasna, ako do toga dođe, a vjerujem da će doći sukladno statutu, o tome ćemo, kao i o svim drugim stvarima, razgovarati unutar stranke – zaključuje Bernardić. Tko je kriv za ovakvo stanje u SDP-u?
  • Davor Bernardić - 22,14%
  • Zoran Milanović - 57,25%
  • Najbliži suradnici Davora Bernardića - 2,29%
  • Najbliži suradnici Zorana Milanovića - 15,27%
  • Nitko od njih - 0,76%
  • Ne znam - 2,29%
Plenković nas je sve prevario Osvrnuo se i na objavu slovenskog premijera Mire Cerara da ipak ne dolazi u Zagreb, i to, kako je rekao, zbog govora premijera Andreja Plenkovića u UN-u. – Ne mogu komentirati govor, ali mogu laž. Premijer Plenković sve nas je prevario jer je rekao da će riješiti stvari sa Slovenijom. Lagao je oko rješavanja stvari sa Slovenijom, nastavka obrazovne reforme, poskupljenja struje, a najveća laž je Agrokor – kaže Bernardić koji se, tvrdi, protivi izdaji nacionalnih interesa. Iako je, naglašava, premijer rekao da će razgovarati s Cerarom, to se očito neće dogoditi. – Nažalost, ova vlada u što god krene, sama sebe demantira – poručuje Bernardić. Opačić: Bilo bi najbolje da predsjednik odstupi - Mi smo svoje rekli u Klubu. Mislimo da bi za stranku bilo najbolje da predsjednik odstupi jer imamo krizu vodstva - kazala je u Saboru Milanka Opačić te dodala da SDP "u ovom trenutku nitko ne vodi". Priznala je da se u Klubu SDP-a "ništa ozbiljno ne radi", iako se, prema njezinim riječima, oni trude prikazati kao da se nešto ozbiljno radi. - Progovorili smo javno kako bi članovi znali da stanje nije dobro, ali mislim da oni to znaju - kazala je Opačić te dodala kako više nema "dobre atmosfere koja je ranije vladala u SDP-u". (Ivica Kristović) Mrsić: U ovom trenutku možemo reći da ne znamo tko vodi SDP Saborski zastupnik Mirando Mrsić na konferenciji za medije u Saboru kazao je da je SDP potrebno jedinstvo i razgovor sa svim članovima stranke. - Predsjednik SDP-a je trebao biti predvoditelj inicijativa i komunicirati inicijative građanima i članovima stranke, a to nije napravio - kazao je Mrsić koji smatra da SDP nije reagirao na mnoge pojave posljednjih mjeseci. - U ovom trenutku možemo reći da ne znamo tko vodi stranku - rekao je Mrsić te dodao da Bernardić nije jedini odgovoran za ovu situaciju već su za to odgovorni i Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.