BESMRTNI PARTIZANSKI ODRED! Narodni heroji i borci paradiraju centrom Zagreba i podsjećaju na ustanak 1941.

19.06.2021. 10:12:00

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH (SABA RH) i ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba održat će danas mimohod “Besmrtni partizanski odred” u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe i 80. obljetnice ustanka u Hrvatskoj. Mimohod će se održati od 11 do 13 sati.

Sudionici Mimohoda krenut će u 11 sati s Trga žrtava fašizma, potom Ulicom Franje Račkoga, Jurišićevom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ilicom, te Frankopanskom ulicom do Trga Republike Hrvatske (bivši Trg maršala Tita).

Prezentiranjem portreta narodnih heroja i boraca, sudionici mimohoda odat će počast NOB-u i time podsjetiti na ustanak 1941. Mimohod završava pozdravnim govorima organizatora.

Pitanje je hoće li se primjeniti Rezolucija Vijeća EU br. 1481 i Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990.?

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: D.D./Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.