Bez vođe, bez ploča, bez zapovijedi...

15.11.2018. 10:02:51

Znate ono kada je Mojsije izveo Izabrani narod iz egipatskog ropstva . Pa s njima su pošli i oni koji su bili nadzornici .. oni kojima je bilo dobro , koji su prokazivali i dobro služili faraona .. Datoni razni Takvih ima u svakom narodu . Htjeli su oni ostati u Egiptu , no nije vise bilo potrebe za njima . Takve prezire i poslodavac i vlasnik . Kada mu vise njihove usluge nisu potrebne , škartira ih. Dakle , znao je dobro Mojsije gdje je Sveta zemlja . A put je trajao 40 godina da nestane generacija naučena na ropstvo .
Drugi važan faktor je bio da je Mojsije odgojen na dvoru faraona kao sin njegove sestre ! Naši desničari bi ga odma proglasili Udbašem !! Ali pobijediti možeš samo ono što u pore poznaješ .. No , da nastavim priču . Djeca i mladi rođeni na putu postali su nova generacija u Svetoj zemlji . Slobodni ljudi . A što smo mi napravili . Kod nas je Mojsije još kod primanja 10 zapovjedi umro . Nije stigao unistiti zlatno tele u nastanku . Faraonovu poslušnici preuzeli su vodstvo . Aron je bio preslab . Ratnika Joshuu su zarobili . Počeli su prodavati lijepe priče iz ropstva u kojem su samo oni imali kuću i dobro plaćen izdajnički posao . Mladu generaciju su poslali u svijet trbuhom za kruhom . A ostali su samo bivši robovi . Bez vođe . Bez ploča . Bez zapovijedi . Sami , sa zlatnim teletom . I mentalitetom roba i poslušnika u glavi . No ploče su napisane . Treba samo netko hrabar otići na goru i potražiti ih . Imati snage da razbije tele i rastjera huškače . Onda se tek možemo nadati kraju ove biblijske priče ...

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.