BILA JE OVO NJEGOVA GODINA! Ovo je vojničina za kojom je poludjela cijela Hrvatska

01.01.2022. 11:50:00

Hrvatska vojska protekle je godine bilježila brojne uspjehe na mnogim, različitim takmičenjima i tako pokazala da je hrvatski vojnik snažan konkurent bilo kojem svjetskom vojniku.

Ipak, pobjeda koja je Hrvatima najjače zagrijala srce jest pobjeda hrvatskog skupnika kojom je pokazao da je najspremniji i najkompletniji vojnik, i to u poprilično oštroj konkurenciji vojnih predstavnika Republike Albanije, Republike Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske.

Pripadnik Hrvatske vojske skupnik Filip Ličanin, u svibnju ove godine pobijedio je u međunarodnoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju za najspremnijeg pripadnika “Best Soldier Competition” u organizaciji Kosovskih sigurnosnih snaga na Kosovu. 

Foto: Facebook
Izvrstan vojnik i još bolji otac

Natjecanje se sastojalo od sljedećih disciplina: provjera tjelesne spremnosti (sklekovi i pregibi u dvije minute i trčanje 3200 metara), dnevna i noćna navigacija, gađanje iz jurišne puške i samokresa na različitim udaljenostima, prelazak pješačkih prepreka, gađanje ručnom bombom, pružanje prve pomoći i orijentacijska hodnja s naoružanjem, zaštitnom kacigom i opremom težine deset kilograma.

Od Filipove supruge Martine doznali smo da taj uspjeh ima cijenu, a to je njegova česta odsutnost: 

Foto: Dnevno

“Iako nam je jako falio kod kuće, znali smo da će se taj izostanak i njegov trud isplatiti. Sa radošću smo dočekali našeg pobjednika, a ipak mu se najviše razveselio naš devetomjesečni sin Mata“, kazala je ponosna Martina.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: HV/B. Ramčić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.