'BILE SU UPORNE, A JA NAIVNA. PRISTALA SAM NA MASAŽU I OSTALA BEZ 700.000 KUNA!' Ispovijest žrtve lažnih maserki

05.06.2013. 09:41:32

Opljačkana Zagrepčanka ne nada se da će policija otkriti kradljivice. Ne vjeruje više nikome Dobar dan, gospođo. Povoljno masiramo po kućama. Za umirovljenike imamo i posebne popuste. Na vama je samo da se opustite i prepustite blagodatima krema, mirisa i masiranja. Pa nećete valjda propustiti takvu priliku, i to bez izlaženja iz stana, dijelovi su to verbalnih nastupa, telefonskih i onih na vratima domova, kojima se već neko vrijeme koriste promoćurne, pretežito mlađe ženske osobe kako bi ušle u nečija četiri zida te, fingirajući ekskluzivnu masažu, pokrale građane. Upravo to doživjela je 22. svibnja prijepodne 87-godišnja B. M. u zagrebačkoj Susedgradskoj ulici. Njoj su, naime, dvije lažne maserke iz stana odnijele vrtoglavih 700 tisuća kuna.

LAŽNE MASERKE HARAJU ZAGREBOM Prevarantice izmasirale umirovljenicu za čak 700 tisuća kuna!

Od šokantne spoznaje da je nasjela na nečiju susretljivost i upornost vremešna Zagrepčanka još nije došla k sebi.

Dame u 20-ima

- Te dvije mlade dame u ranim dvadesetima bile su uporne. Prvo telefonom, kada sam im naprasito poklopila slušalicu, a onda i uživo. Pozvonile su mi na vrata stana nekoliko dana kasnije. A ja? Ja sam bila naivna i neoprezna. Pustila sam ih u stan. Ponudile su mi masažu koja, na kraju, ako ćemo realno, nije vrijedila apsolutno ništa. Uzele su mi sve. Svu moju ušteđevinu. Ne znam koliko su se dugo zadržale u stanu, ali na kraju kao da su točno znale gdje je novac. Ništa nisu ispremetale pa se to nije moglo odmah uvidjeti.

‘Pomaže mi sin’

Trudim se sve to zaboraviti. Sin mi svakodnevno pomaže i pokušavamo na sve moguće načine nastaviti živjeti dalje - rekla nam je provirujući kroz poluotvorena vrata svoga stana pokradena Zagrepčanka, i ne pomišljajući ponoviti grešku te pustiti strance u svoj dom, pa ni novinare koji su joj se predstavili i pokazali novinarske iskaznice. Ne vjeruje, pojasnila nam je oprezno, više nikome i kaže da joj je to, unatoč sinovljevim upozorenjima, greška života. Opekla se i zbog toga sada “puše i na hladno”. - Živim sama. Sin mi svakodnevno svrati. Ostali smo samo nas dvoje. Prije nekoliko godina izgubila sam supruga, a moj sin ne tako davno svoju životnu suputnicu. Sreća ponekad jednostavno zaobiđe male ljude koji su onda odlična meta svakakvim prevarantima i lopovima - dodala je još vitalna 87-godišnjakinja koja je, napomenula je, izgubila svaku nadu da će policija uspjeti otkriti kradljivice. - Policajci su došli u stan i donijeli mi brdo fotografija. Ni na jednoj nije bila neka od njih dvije. Tragove u stanu kao da nisu ostavile. Ne znam što više misliti. Sve masaže, kojih sam si u životu ionako malo priuštila, sad su mi prisjele - zaključila je B. M., ne želeći otkriti je li itko osim članova njezine obitelji znao za imetak. Postavlja se stoga pitanje jesu li dvije “maserke” sasvim slučajno nabasale na toliki plijen ili im je, pak, netko pomogao da doznaju da je 87-godišnjakinja odnedavno u kući imala puno gotovine, a upravo to muči i policiju. I susjedi su šokirani. Svakodnevno se bore s enormnom ponudom masaža, posuđa i posteljine, kao i s lažnim djelatnicima Hrvatske elektroprivrede i Zavoda za zdravstveno osiguranje. A to da je “njihova dobra baka”, kako od milja zovu B. M., ostala bez svega, premda je vrlo oprezna i izolirana od ostalih jer se ni s kim ne druži, nikome ne ide u glavu.

Policija upozorava

No, policija je u vezi s tim nemoćna. Često apeliraju na građane da ne nasjedaju na tuđu uljudnost i da svakako, prije nego što se odluče prihvatiti neku od osebujnih ponuda nepoznatih telefonskih prodavača ili popisivača brojila za struju i plin, te ljude temeljito provjere. Mlađa populacija uglavnom uspije izbjeći takve vrste prevara, ali umirovljenici željni “čašice razgovora” začas postanu žrtve slatkorječivih manipulatora s druge strane zakona.

Mama i kći masiraju zajedno i odvojeno

Dvije sestre, A. Č.(78) i M. A. (71), iz zagrebačke Zadvorske ulice 25.svibnja lažnim su maserkama “platile” masažu 7000 kuna u nakitu. S obzirom na način djelovanja, iako je osobni opis dviju kradljivica šturi, ne bi trebalo isključiti da je riječ o istim mlađahnim djevojkama. Pozvonile su oko 10 sati i odmah s vrata ponudile masažu. U trenu su iskoristile nepažnju vremešnih sestara te im ukrale nakit i pobjegle. Pravda je u nekim slučajevima spora, ali dostižna, a tome svjedoči i nedavno uhićenje lažnih maserki iz Pitomače, Gordane G. (45) i okorjele recidivistice Marije R. (44) koje su sredinom ožujka u stanu u Rapskoj ulici u Zagrebu ukrale glazbenoj pedagoginji i profesorici violine Lj. V. V. (65) 130 tisuća kuna. A da jabuka ne pada daleko od stabla, svjedoči i stavljanje lisica na ruke Marijinoj kćeri Nikolini (24) koja je nekoliko dana poslije na isti način u novozagrebačkoj Magovčevoj ulici za 5000 kuna “izmasirala” stariju žensku osobu. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.