Biserka Petrović: ‘Najljepša čestitka za Draženov rođendan’ (video)

25.10.2020. 14:43:00

U velikom izboru Sportskih novosti za najvećeg hrvatskog košarkaša svih vremena, u kojem je sudjelovalo deset eminentnih europskih stručnjaka, Dražen Petrović je dobio ukupno 47 bodova, deset više od Krešimira Ćosića i četrnaest u odnosu na trećeplasiranog Tonija Kukoča. Među pet najboljih još su Dino Rađa i Giuseppe Pino Giergia.

U izboru našeg jedinog dnevnog sportskog lista Dražen Petrović, koji bi da je živ pred tri dana proslavio 56. rođendan, postao je upravo u ove godine provedenim anketama najbolji hrvatski košarkaš i u izboru hrvatskih trenera, stručnjaka i sportskih novinara, a sada i u izboru stručnog žirija poznatih imena europske košarke.

– Najljepša čestitka za Draženov rođendan je upravo izbor od eminentnih stručnjaka, ne s naših prostora, koji je Dražena stavio na prvo mjesto za sva vremena. To me kao majku nije iznenadilo. Imam u muzeju zapisano što su veliki stručnjaci diljem svijeta izjavili o Draženu. Nisu brojili njegove medalje i prstenove, nego su jednostavno rekli da je on čovjek institucija koji je pokretao u svakom klubu u kojem je igrao cijeli sustav tog kluba. To je više od sportaša, koševa…, rekla je Draženova majka Biserka Petrović, piše HRT.

– Ne treba to uzimati kao nešto što je konačno, jedinstveno. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali isto tako lijepa je spoznaja meni kao bratu znati da ljudi van granica Hrvatske gledaju takvim očima. Pogotovo u ovo vrijeme Draženovog rođendana koji bi da je živ imao 56 godina daje nekakvu rekao bih dozu umirenja. Zbog toga sam s velikim guštom pročitao sve te glasove i komentare nakon ankete, rekao je Aleksandar Petrović.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mh/Foto: slika zaslona

Autor: