Bit će kiše, osjetno svježije i tako cijeli prvi dio tjedna

23.06.2013. 10:53:46

Još danas je većinom prevladavalo vedro vrijeme, premda su se postupno već počeli skupljati oblaci. Opet je bilo vruće pa i sparno. Ipak, slijedi nam promjena vremena - bit će sve nestabilnije, više oblaka, ponegdje pljuskovi, grmljavina, na Jadranu neverini. Osvježenje će nam dobro doći, posebno na kontinentu. Na Jadranu, osobito južnom, situacija će biti nešto bolja, pa ovaj produženi vikend mnogima koji su na moru neće u potpunosti biti upropašten kišom. Ipak, imajte na umu kako je vrijeme nestabilno, lokalno na moru možemo očekivati neverine pa u skladu s tim valja planirati iduće dane. U polju smo nešto sniženog zraka, nad naše područje povremeno će pritjecati vlažan, nestabilan zrak. >> Vremenska prognoza Nedjeljno jutro će još uvijek u unutrašnjosti biti barem djelomice, a na Jadranu većinom i pretežno sunčano, tek na sjevernom dijelu moguće uz promjenjivu naoblaku. Ponegdje uz više oblaka i prijepodne može biti kakvog pljuska ili malo kiše. Jutarnja temperatura na kontinentu najčešće između 17 i 21 stupanj, u gorju svježije, od 14 do 18, dok se na Jadranu ponovno očekuje najmanje 20, a mjestimice tijekom jutra i 25 stupnjeva. Barem djelomice sunčano bit će i poslijepodne, s tim da uz promjenjivu naoblaku može biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, ponegdje i izraženijih. Zapuhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera pa će biti i malo manje toplo, a mjerit će se od 26 do 29 stupnjeva. Početak tjedna osjetno svježiji Nastabilno sutra i u gorju i na sjevernom Jadranu. I ovdje bi moglo biti pokojeg pljuska s grmljavinom, dok se na moru očekuju lokalni neverini. Najviša dnevna temperatura u gorskoj Hrvatskoj od 22 do 27, a na Jadranu od 27 do 30 stupnjeva. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, iako ni ovdje nije isključena mogućnost neverina. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura može porasti i do 32 stupnja. Temperatura mora uglavnom je između 23 i 25 stupnjeva, Krk i Pula i danas opet najtopliji s 28. UV indeks će u nedjelju u kopnenom području te na sjevernom Jadranu biti visok, dok se južnije očekuje vrlo visoka vrijednost. Novi tjedan počinjemo promjenjivim te osjetno svježijim vremenom. Bit će i nešto kiše, moguća je i grmljavina, a uz hladniji vjetar sa sjevera temperatura će se spustiti ispod 25 stupnjeva. Na moru će vrijeme biti povoljnije, no isto nestabinlo uz mogućnost pljuskova i grmljavine. A malo će i osvježiti. Puhat će jugozapadnjak, pa bura zatim sjeverozapadnjak. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.