Bivši hrvatski izbornik: Preminula legenda Dinama Zlatko Cico Kranjčar

01.03.2021. 11:18:00

Novi šok za hrvatski sport, nakon odlaska Zlatka Saračevića otišao je još jedan velikan hrvatskog momčadskog sporta, preminuo je bivši hrvatski izbornik, legenda Dinama i hrvatskog nogometa, Zlatko Cico Kranjčar.

Bivši član zlatne Dinamove šampionske generacije iz 1982. i uspješni trener plavog kluba preminuo je nakon kratke i teške bolesti. 

Inače, uz činjenicu da je vodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj Kranjčar je bio istinska legenda hrvatskog, zagrebačkog sporta, u karijeri je također s puno uspjeha igrao i za austrijski Rapid, a u samim počecima nastupao je i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Foto Snimka zaslona
 
Foto: Snimka zaslona

Tijekom bogate karijere bio je na klupi mnogih klubova. Vodio je i Dinamo, a bio je, kako smo već spomenuli, izbornik reprezentacije Hrvatske. Jedno vrijeme je sjedio i na klupi Crne Gore.

Bio je i trener NK Zagreb koji je osvajanjem titule 2002. godine napravio najveće iznenađenje u povijesti Prve hrvatske nogometne lige prekinuvši dominaciju Dinama i Hajduka.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Snimka zaslona

Autor: