Bivši mariborski gradonačelnik: Udba spriječila koncert Thompsona!

18.05.2017. 21:22:25

"Ovo je djelo najviše politike. O tome su govorili premijer Cerar i predsjednik Slovenskog sabora, a iza njih stoji stara garnitura'', kaže Kangler Nakon što je slovenska policija 'zbog sigurnosnih razloga' zabranila koncert Marka Perkovića Thompsona u subotu u Mariboru, reakcije dolaze sa svih strana. U Hrvatskoj su mnogi ogorčeni, a ima i onih u susjednoj Sloveniji koji se protive takvoj odluci.
Jedan od njih je bivši gradonačelnik Maribora Franc Kangler, koji je na toj dužnosti bio od prosinca 2006. do prosinca 2012. godine. Kangler je također deset godina bio i član Komisije za nadzor sigurnosnih i obavještajnih agencija. Danas je jedan od čelnih ljudi NLS-a (Nova ljudska stranka Slovenije). 'Žalosno da Ceca može, a Thompson ne' Kangler je u ekskluzivnom intervjuu za portal Direktno, prokomentirao odluku kojom se hrvatskom pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu zabranjuje nastup u Mariboru, drugom po veličini gradu u Sloveniji. "Jako je žalosno da usred Europe netko iz pozadine naredi policiji zabranu koncerta! Koncert Perkovića u Mariboru je organiziran na visokom nivou bez ikakve mogućnosti za rizik. Istodobno za Cecin koncert u Ljubljani koji se održava u subotu, kažu da je sve normalno. Ako je problem Perković u Mariboru, onda je svakako problem Ceca u Ljubljani. Zna se što je ona radila s Arkanom i gdje je bila i mislim da su Perkoviću i organizatorima u Mariboru napravili veliku nepravdu", govori nam Franc Kangler. Bivši mariborski gradonačelnik smatra da iza ove operacije sprečavanja Marka Perkovića Thompsona postoji dublja politička priča. 'Slovenski političari rade po diktatu starih garnitura iz Udbe' "Ovo je djelo najviše politike. O tome su govorili i premijer Miro Cerar i predsjednik Slovenskog sabora. Iza njih pak stoji stara garnitura, koja radi po diktatu Udbe. Ako su Hrvatska i Slovenija članice Europske Unije onda se moraju poštovati propisi Europske Unije. Pravo Europske Unije bi onda trebalo biti svetinja. Kod nas u Sloveniji se događa da mi uopće više nismo pravna država. Zatvaraju se političari, oni koji su proeuropski orijentirani. Odustao sam od gradonačelničke funkcije u Mariboru zbog stare Udbe koja je protiv mene radila. Oni su svugdje, i na sudovima i u drugim strukturama." 'Žirovnik upleten u atentat na Nikolu Štedula' Spominje i konkretno ime na mariborskom sudu. "Neke stvari je odrađivao sudac Janez Žirovnik koji je bio u SDV-u SFRJ (Služba državne varnosti op.a.). On je radio za Udbu, a sada radi kao sudac u Mariboru. Pa gdje ste to vidjeli? Posredno je taj sudac bio upleten u atentat na Nikolu Štedula (hrvatski emigrant i čelnik Hrvatskog državotvornog pokreta koji je preživio atentat UDBA-e 1988. godine u Škotskoj, u gradu Kirkcaldyju). Saborski zastupnik Franc Breznik je to više puta rekao. Očito stara garnitura kaže da taj Žirovnik može biti sudac. Kod nas u Sloveniji je to moguće", zaključuje u razgovoru za Direktno Franc Kangler.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.