Bivši ministar guli krumpir i čisti u pučkoj kuhinji

12.08.2013. 11:27:10

Još krajem 2011. godine Petar Čobanković bio je potpredsjednik Vlade i HDZ-a, dakle jedan od vodećih hrvatskih političara. Danas on, međutim, guli krumpir u pučkoj kuhinji u Osijeku i obavlja brojne druge poslove kako bi ta ustanova kojom upravlja Caritas Osječko-đakovačke biskupije mogla normalno funkcionirati.

Bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković 15. srpnja počeo je raditi za opće dobro, nakon što je priznao krivnju u slučaju Planinska i nagodio se s USKOK-om kako ne bi morao ići u zatvor. "Evo, već skoro mjesec dana, od ponedjeljka do petka, od šest ujutro do 13 sati, radim u pučkoj kuhinji. Moj glavni posao je kompletna priprema namirnica za ručak, ali i perem i čistim prostorije. Povremeno također s vozačem idem u nabavu živežnih namirnica. Moglo bi se reći da jedino ne kuham, za to nisam educiran, ali sve drugo mogu raditi, prošao sam preglede i dobio sanitarnu knjižicu", ispričao je za Novi list Čobanković o svojim novim zaduženjima.

Iskupljenje društvu

Nije mu, kaže, ništa teško. "Kroz život sam se naučio na rad, nikad nisam bio besposlen. Zato nastojim biti koristan u pučkoj kuhinji, a tako mi i brže prolazi vrijeme. Osim toga, ovo za mene na određeni način predstavlja iskupljenje društvu", naglašava čovjek koji je od 2003. do 2011. bio član HDZ-ovih vlada. Ravnatelj Caritasa Osječko-đakovačke biskupije Ivica Rebić kazao je da mu Zakon o probaciji onemogućava govoriti o tome što rade kažnjenici poput Čobankovića. "Mogu vam samo potvrditi da on radi kod nas i to je sve. Druga je stvar ako Čobanković želi javno o tome nešto reći", ističe Rebić.

730 sati rada za opće dobro

Sam Čobanković vjeruje da su nadređeni mu zadovoljni njegovim radnim angažmanom. Kaže da će, i kada odsluži kaznu, u pučku kuhinju dolaziti volontirati. Čobanković mora "odguliti" svojih 730 sati, pa će onda odlučiti čime će se baviti. Podsjetimo, bivši HDZ-ov ministar proglašen je krivim za zloupotrebu položaja i ovlasti i osuđen je na godinu dana zatvora, a što mu je odmah nagodbom s USKOK-om pretvoreno u rad za opće dobro. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.