Bivši savjetnik premijera Oreškovića: Nisam imao pojma da sam putovao!

07.03.2017. 11:16:11

Ja sam bio savjetnik za unutarnju politiku. Bio sam na jednom službenom putu u Splitu, ali nisam tražio dnevnice za to, kazao je Huić Nakon što je premijer Andrej Plenković jučer na konferenciji za tisak izjavio da se isplaćivanje putnih naloga za fiktivna putovanja nastavilo i nakon odlaska Zorana Milanovića iz Banskih dvora, otkriveno je kako su brojni službenici i savjetnici premijera navedeni na listi službenih putovanja u 2016. godini. Bivši savjetnik premijera Tihomira Oreškovića za unutarnju politiku, Davor Huić, na listi se pojavljuje čak pet puta - za navodna dva putovanja u Ženevu, te po jedno u Luxembourg, Ženevu i Beč. "Nisam putovao van zemlje na službeni put, niti sam podizao dnevnice", odgovorio je Huić za Jutarnji.hr na pitanje je li igdje putovao na račun Vlade 2016. godine. "Ja sam bio savjetnik za unutarnju politiku. Bio sam na jednom službenom putu u Splitu, ali nisam tražio dnevnice za to", kazao je. Dok je radio kao savjetnik premijera Oreškovića, kaže, nije imao nikakvog razloga misliti da nešto nije u redu. "Prije nego što mi je urednik Nacionala pokazao popis putovanja i putnih naloga, nisam imao pojma", rekao je Huić za Jutarnji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.