Bivši vojni policajac: Za sve sam kriv jer sam davno švercao drogu!

07.10.2013. 11:39:48

bivsi-vojni-policajac-za-sve-sam-kriv-jer-sam-davno-svercao-drogu-slika-1330395

Vladimir Štitić tvrdi da su ga policajci lani tako pretukli da mu je puknuo bubnjić, a do danas nitko nije sankcioniran.

Vladimir Štitić, bivši vojni policajac koji je 1996. osuđen zbog čak 30 kilograma heroina, tvrdi da su ga policajci pretukli lani na uhićenju, ali do danas nitko nije za to snosio sankcije. – Uhitili su me zbog heroina i bez razloga premlatili tako jako da mi je puknuo bubnjić. Jedan od njih skakao je po meni i psovao mi majku četničku, što mi je bilo najgore jer sam se borio u ratu – unezvjereno priča Karlovčanin Vladimir Štitić dok pokazuje vrećicu sa zubima koje su mu policajci, tvrdi, izbili na uhićenju lani u studenom u Biogradu na Moru. Tužbu protiv dvojice policajca PU Zadarske te jednog iz Biograda na Moru zbog premlaćivanja i ponižavanja podnio je u prosincu, no do danas mu tužiteljstvo nije odgovorilo. Prišli mu u Lidlu Tog dana u Biogradu policajci su mu, kaže, prišli u trgovini Lidl i izvukli ga na parkiralište. Nije se opirao, a oni su ga utrpali u vozilo i odvezli do šume kod Sv. Filipa i Jakova gdje su ga trojica prebila, pa ga ranjenog vratili na parkiralište Lidla kako bi mu pretražili auto u kojem su nađeni heptanoni za koje ima dozvolu jer je bivši ovisnik te tablete za smirenje koje ima zbog PTSP-a. Dan nakon uhićenja u zadarskoj bolnici dijagnosticirali su mu povredu bubnjića, površinsku ozljedu glave, ozljedu ramena. U istražnom zatvoru je bio gotovo šest mjeseci, a zbog tada nađenih 50 grama heroina pravomoćno je osuđen je na godinu i dva mjeseca zatvora. Zbog zdravstvenih problema odlazak u zatvor zasad je odgođen. MUP je Štitiću krajem travnja odgovorio da su pri uhićenju policajci Odjela kriminaliteta droga nad njim opravdano i zakonito uporabili prisilu radi sprječavanja samovoljnog udaljavanja i svladavanja otpora. Pokušao pobjeći Načelnik zadarske policije Neven Paškalin kazao mu je da nije moguće utvrditi je li bilo fizičkog zlostavljanja zbog njegovih kontradiktornih izjava u opisu ozljeđivanja. Na naš upit policija je odgovorila slično, da su nad njim uporabili silu jer je pokušao pobjeći. Tužiteljica Marijana Stipić najavila je odluku o Štitićevoj tužbi. Dosad, kaže, nisu mogli odlučiti ima li tužba temelja jer je on stalno slao nadopune, što je odugovlačilo istragu. Štitić je puno puta imao posla s policijom. Žali se da ga neprestano zovu zbog različitih kaznenih djela, a sve zato što je nakon rata krijumčario heroin. – Od tada sam za sve ja kriv – kaže. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.