Blokirana peticija Srpkinje koja je Šimunića usporedila s Hitlerom u želji da se Hrvatsku izbaci sa Svjetskog prvenstva

06.12.2013. 12:49:36

1_196815

Meditacijske grupe tvrdi da oni nisu podnositelji peticije i da se ne bave političkim aktivnostima. Nakon tih tvrdnji Change.org je istražio, ali i povukao peticiju. Pod sumnjom su i da su falsificirali glasove prvih nekoliko dana. Nemoguće je da je preko noći priljev glasača konstantan te da iznosi od pet do osam glasova po minuti. Ti glasovi pristizali su iz Beograda i Srbije. Stoga je peticija službeno zaustavljena, a do sada je uspjela sakupiti 32 943 glasača.

Ogorčena Šimunićevim istupom nakon utakmice između Hrvatske i Islanda Mira Jovanović iz Banja Luke, članica Organizacije za obrazovanje o holokaustu i genocidu 'Nefesh Haya' koja se bori protiv mržnje, odlučila je pokrenuti peticiju u želji da se Hrvatska nogometna reprezentacija izbaci sa Svjetskog prvenstva.

Američko-židovska agencija koja na internetu prati aktivnosti američko-židovskih te izraelskih institucija istražila je autentičnost peticije koju je ova Srpkinja protiv Šimunića pokrenula na stranici Change.org.

Bilo im je sumnjivo da Izraelska meditacijska grupa (www.nefeshhaya.com) koja nije povezana s politikom podnosi ovakvu peticiju ispod koje je potpisana osoba srpske nacionalnosti. Nadležna osoba iz Meditacijske grupe tvrdi da oni nisu podnositelji peticije i da se ne bave političkim aktivnostima.

Nakon tih tvrdnji Change.org je istražio, ali i povukao peticiju. Pod sumnjom su i da su falsificirali glasove prvih nekoliko dana. Nemoguće je da je preko noći priljev glasača konstantan te da iznosi od pet do osam glasova po minuti. Ti glasovi pristizali su iz Beograda i Srbije. Stoga je peticija službeno zaustavljena, a do sada je uspjela sakupiti 32 943 glasača.

Podsjetimo, Srpkinja ogorčena Šimunićevim potezom napravila je konkretne poteze te poslala pismo FIFI. U njemu navodi razloge zbog kojih je važno našu reprezentaciju ukloniti s najvažnijeg nogometnog natjecana. Dakako, odmah ispod engleske verzije pisma stavila je i prijevod na srpskom jeziku.

Pismo počinje zahvalom FIFI jer je pokrenula disciplinski postupak protiv našeg nogometaša. Par redova kasnije Šimunića gotovo da naziva Hitlerom. "Dosta je bilo. Šimunić kaže: 'Za dom', a publika odgovara 'Spremni' – i, ponavlja ovu frazu četiri puta – frazu koja je bila pozdrav tijekom Drugog svjetskog rata, za vrijeme ustaškog pro-nacističkog režima od 1941.-1945. Pod tim rasističkim režimom ustaše su ubile tisuće i tisuće Srba, Židova i Roma. Zamislite da u Berlinu nogometni reprezentativac Njemačke u 21. stoljeću uzvikne: 'Sieg Heil'!?".

Citirala je i djelo "Osam etapa genocida" pisca Stentona, valjda sugerirajući da je ovo jedna od tih etapa. Izvrće tako i hrvatsku politiku i događaje koji se zbivaju posljednjih mjeseci "Nova članica EU, sve više napreduje u antisrpskom stavu i postupcima. Postalo je društveno prihvatljivo uništavati ćirilične table, prihvatljivo je dijeliti plakate 'Srpsko obiteljsko stablo' koji prikazuju ljude obješene o stablo."

Pismo završava s molbom da ne kazne Šimunića i reprezentaciju samo s novčanom kaznom već "razmislite o isključenju Šimunića sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu! Na međunarodnim natjecanjima nam nisu potrebni igrači-rasisti."

Istodobno na istoj stranici legitimna je peticija 'Podržimo dignitet Joea Šimunića, Hrvatske nogometne reprezentacije i hrvatskog naroda pred neutemeljenim napadima novina i pro-komunističkih stranaka i grupa u Hrvatskoj i svijetu'. Potpisom ove peticije koja se dostavlja FIFI objašnjava se da je navijanje koje je naš nogometaš vodio izraz njegova domoljublja i nema političkih konotacija niti veze s ideologijama i režimima u prošlosti. Peticija je na engleskom i objašnjava povijest navijačkih izraza, a do sada je sakupila 33 270 podupiratelja.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.