Blokirani optužili Vladu da usvojenim mjerama krši Ustav

19.01.2015. 14:35:59

'Sporazum apsolutno krši temeljno načelo Ustava po kojem su svi građani jednaki pred zakonom.' Udruga građana "Blokirani" optužila je u ponedjeljak Vladu da nastavlja diskriminatorski model upravljanja državom te da svojim mjerama krši Ustav jer je "sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća" potpisan samo s gradovima Splitom, Osijekom, Rijekom i Zagrebom dok ostali gradovi i općine nisu uključeni u dogovor oko ublažavanja problema prezaduženih građana. U Hrvatskoj je danas 321.000 blokiranih građana, isto toliko ovršenika, građani ostaju bez imovine jer su dužni komunalnu naknadu, ugrožene su obitelji na socijalnoj pomoći, umirovljenici, radnici s minimalnom naknadom, nezaposleni, i svi su u istim financijskim problemima živjeli oni u Splitu, Slavonskom Brodu ili Sisku, priopćila je udruga Blokirani. "Sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća za ovršenike koji su u procesu prisilne naplate dugova male vrijednosti", koji je u ponedjeljak potpisao premijer Zoran Milanović, apsolutno krši temeljno načelo Ustava po kojem su svi građani jednaki pred zakonom, ocijenila je udruga i najavila da će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom. Vlada Zorana Milanovića nastavlja svoj diskriminatorski model upravljanja državom i usvaja mjere kojima krši Ustav Republike Hrvatske i to je neprihvatljivo, poručili su Blokirani. Nakon što je jutros potpisala sporazum s čelnicima Splita, Osijeka, Rijeke i Zagreba, Vlada je najavila da će popodne u Zaboku taj sporazum potpisati s čelnicima još deset gradova odnosno općina, a za utorak je najavljeno potpisivanje sporazuma s teleoperaterima i bankama. Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.