Bogdan Rkman mora dati neopozivu ostavku

25.07.2013. 15:32:34

OSIJEK - Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata reagirala je na objavljene dokaze o djelovanju sisačko-moslavačkog dožupana Bogdana Rkmana za vrijeme ratne agresije na Hrvatsku. “Šokirani smo i zabrinuti te zahtijevamo obrazloženje kako čovjek koji je bio potporučnik pješadije, komandir 1. voda u 2. četi 3. kordunaškog bataljuna u srpskoj paravojsci, koji je pod svojim zapovjedništvom imao snajperiste, osoba koja je na vidovdanskoj vojnoj paradi iznosila hvalospjeve vojnicima koji su raketirali i oborili helikopter, pri čemu je poginulo sedam osoba, koji se među prvima pojavio na mjestu srušenog hrvatskog aviona MIG 21 BIS pod nazivom Osvetnik Vukovara u selu Stipan, općina Gvozd, pri čemu je poginuo hrvatski pilot Miroslav Peris... može obnašati dužnost sisačko-moslavačkog dožupana u ime srpske nacionalne manjine. S prestankom Domovinskog rata Bogdan Rkman nastavlja s aktivnostima propagande usmjerenim protiv dostojanstva Domovinskog rata. Pitamo se kakve su namjere osoba koje su predložile Rkmana za mjesto dožupana. Tu se radi konkretno o Miloradu Pupovcu. U ime prolivene krvi poginulih hrvatskih branitelja zahtijevamo od nadležnih tijela da štite Ustav i zakon koji se besramno gazi. Ne tjerajte nas na raspisivanje referenduma o Zakonu o općem oprostu. U ime morala, integriteta i dostojanstva Domovinskog rata zahtijevamo da Bogdan Rkman podnese neopozivu ostavku na mjesto dožupana”, stoji u priopćenju. I predsjednik Županijske skupštine sisačko-moslavačke Željko Soldo (HSP) prije nekoliko dana je zatražio da Rkman hitno i bezuvjetno podnese ostavku kao dožupan. “To je rezultat svojedobno nagodbenjačke politike HDZ-a, HSS-a i SDSS-a zbog koje mi sada kao dožupana imamo čovjeka koji je promovirao velikosrpsku politiku”, kaže Soldo.(E.S.) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.