Bojkot SNV-a; Pupovac: Komemoracija i 'Za dom spremni' ne idu zajedno

27.03.2017. 22:37:32

JASENOVAC Službena komemoracija održat će se 22. travnja, a SNV će tog datuma prisustvovati crkvenom pomenu u Mlaki Skupština Srpskog narodnog vijeća odlučila je da ni ove godine to tijelo neće ići na službenu komemoraciju u Jasenovac. Kako tvrde, sve dok na području Jasenovca stoji ploča 'Za dom spremni', neće biti uvjeta za to. Inače, službena komemoracija održat će se 22. travnja, a SNV će tog datuma prisustvovati crkvenom pomenu u Mlaki. Savez antifašističkih boraca (SABA) ranije je izvijestio da će na komemoraciju u privatnom aranžmanu otići 23. travnja, a ni njih neće biti na državnoj komemoraciji. Koordinacija židovskih općina i Bet Izrael ranije su najavili bojkot službene komemoracije. Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac rekao je da "ploča s natpisom 'Za dom spremni' i komemoracija žrtava Jasenovca ne mogu ići zajedno". "Manjine su dale veliki doprinos ulasku Hrvatske u EU. Međutim, nakon službenog ulaska javili su se pojedini krugovi koji smatraju da država ne mora ispunjavati svoje obveze. Oni koji danas ne mogu trpjeti manjine, ne žele dobro ni Hrvatskoj, ni njenim građanima", rekao Pupovac. Odluka o bojkotu usvojena je na izbornoj skupštini SNV-a u subotu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.