Borba za finale Davis Cupa u Madridu

03.12.2021. 09:47:00

Hrvatska teniska reprezentacija u 16 sati će u Madridu početi borbu za ulazak u svoje četvrto finale Davis Cupa, prvo u novom formatu natjecanja. S druge strane mreže bit će izabrana vrsta Srbije predvođena najboljim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem. 

Hrvatskim tenisačima će ovo biti prvi ovogodišnji nastup u Madrid Areni, u kojoj je srbijanska reprezentacija u srijedu navečer izborila mjesto u polufinalu pobijedivši u četvrtfinalnom dvoboju Kazahstan s 2-1. 

Hrvatska je na putu do polufinala ostvarila tri pobjede, sve tri u Alpitour Areni u Torinu. U skupini su hrvatski tenisači bili bolji od Australije (3-0) i Mađarske (2-1), a u četvrtfinalu su nadigrali talijansku reprezentaciju (2-1).

Bit će to treći dvoboj hrvatskih i srbijanskih tenisača u Davis Cupu, ali prvi u novom formatu natjecanja. U prethodna dva slavila je reprezentacija Srbije – u četvrtfinalu odigranom u Splitu 2010. bilo je 4-1 za goste, a pet godina poslije, u meču prvog kola Svjetske skupine odigranom u Kraljevu, domaćini su slavili s 5-0

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mh/Foto: Mario Čužić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.