Borba za gradonačelnika Vukovara u sjeni velikosrpskog fašizma

22.05.2013. 20:31:01

Borba za gradonačelnika Vukovara, grada koji je posebno osjetljiv s obzirom na činjenicu da je bio izložen nevjerojatnoj i brutalnoj velikosrpskoj agresiji, biti će jedna od najuzbudljivijih i drugom krugu lokalnih izbora koji se održavaju za desetak dana. Dosadašnji gradonačelnik Željko Sabo, koga podržava SDP,  je, naravno, favorit, ne samo zbog dva posto kolika mu je prednost u odnosu na HDZ-ovog kandidata Ivana Penevu, već ponajprije zbog činjenice da Sabo jednostavno ima širi prostor glasača u drugom krugu, nešto poput Ivaniševića u odnosu na Baldasara u Splitu. Naravno, iznenađenja su uvijek moguća, ako je prije četiri godine Sabo uspio stići 11 posto zaostatka iz prvog kruga i postati, na iznenađenje mnogih, vukovarski gradonačelnik, zašto to na ovim izborima ne bi uspio Ivan Penava, jedan mladi političar koji tek dolazi na hrvatsku političku scenu? Nekako u sjeni borbe za mjesto gradonačelnika i borbe protiv nasilnog 'opismenjivanja' Vukovara, dakle, uvođenja ćirilice, vodi se i bitka protiv fašističkih gluposti. Nažalost, 22 godine poslije tragičnog pada Vukovara još uvijek Vukovarom odzvanjaju četničke pjesme i fašističke velikosrpske gluposti. Naravno, policija, kao i uvijek, ništa ne zna. Uostalom, nije policija udruženje znanstvenika NASA-e, nisu oni tu da znaju nego da reagiraju, nekako im ni to ne ide od ruke.. Sjetimo se što se događalo u Borovu Selu nakon velikog prosvjeda hrvatskih branitelja, kada su po povratku branitelji i oni koji su bili na prosvjedu napadnuti nakon što su se kratko zadržali u spomenutom mjestu, Drugim riječima, očekuje nas na ovim vukovarskim izborima ideološka borba jer je ona nametnuta od strane fašista,, a borba protiv fašizma bi, uvijek i na svakom mjestu, trebala biti prioritet svih prioriteta. Radi li dobro aktualni gradonačelnik Sabo svoj posao ako je Vukovar suočen s problemom velikosrpskog fašizma? Dakle, da se razumijemo, mi NE govorimo o Srbima, govorimo o velikosrpskom fašizmu koji se nedvojbeno budi, iako ne znamo zašto. Velikosrpski fašizam puno je zla učinio i hrvatskim građanima srpske nacionalnosti, a samo Hrvatima. Koliko će vremena trebati proći da se tako nešto shvati? Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.