‘BORILA SE KAO LAVICA’! Unuk Stefan o ubojstvu bake koje je gledao sat vremena: ‘Vratio se s odvijačem i krenuo, smijao se cijelo vrijeme’

21.12.2021. 10:26:00

'VIKALA JE BOG JE SA MNOM'

Strašno ubojstvo potreslo je regiju 15. prosinca u srijedu kada je David Dudić, 24-godišnjak iz Beograda do smrti kuhinjskim nožem i odvijačem mrcvario svoju baku Desanku koja mu nije dala novac potreban za drogu.

Horor se nažalost odvijao pred očima drugog unuka Stefana koji se kod bake oporavljao od teške ozljede na radu.

Kako su mu u nesreći slomljene obje noge nije mogao pomoći unesrećenoj baki koja je tog dana slavila rođendan, pa je tako postao svjedok posebno brutalnog ubojstva.

Stefan je nepokretan ležao kod bake

Stefan je za Objektiv.rs do detalja opisao događaj i posvjedočio o manijakalnom ponašanju ubojice koji je nemilosrdno mučio jadnu ženu koja je zapomagala. Kako kaže, u jednom trenu je počeo vrištati od muke.

“Živim u Francuskoj dugo, a u Srbiju sam došao kako bih položio vozački ispit. Kako sam htio da tih nekoliko mjeseci, koliko traje obuka, budem i od neke koristi, a ne da samo trošim novac, zaposlio sam se na građevini”, kaže momak.

David i ona su ušli u kuću

Potom nastavlja i kaže kako je čuo zvuk ključa u bravi, a na vratima stana vidio je baku koja je s nekim razgovarala na telefon. Za njom je ušao i David, vodeći štene sa sobom.

“U razgovoru sam shvatio da je pričala sa ujakom. Čuo sam samo baku da je drhtavim glasom odgovorila: ‘Za sada, za sada.’ Kaže, odjednom, poslije nekoliko riječi, David se zagledao u daljinu, ne čuvši pitanja, kao da nije bio prisutan…

“U tom bunilu u koji je upao, skočio je i rekao da mora otvoriti prozor. Kako sam ja nepokretan, a ležim ispod tog prozora u majici, baka je rekla da ne otvara zbog mene, nego da skine jaknu ili da izađe na terasu. David je to odbio i inzistirao je da se otvori. Vidjevši gdje to vodi, rekao sam baki da pusti, a njemu da otvori”, objašnjava Stefan.

Počeo ju je gušiti

Ovaj mladić ističe da baka nije željela odustati, odnosno da je ušla u kratku raspravu sa Davidom, a on je u jednom trenutku samo ponovio nekoliko puta: “U redu je, u redu je.”

Nakon toga krenulo je noćna mora za baku i ranjenog unuka.

“Samo je skočio i uzeo baku za kragnu, primio je za vrat, bacio na pod i počeo je gušiti, rukama i nogama. Ja sam skočio pokušavši pomoći, ali su me noge izdale, pao sam. David je prišao, uhvatio me i bacio na krevet kao da sam pero. Onda se vratio i nastavio nju mučiti”, prisjeća se Stefan.

Tukao ju je sat vremena, borila se kao lavica

Tukao ju je oko sat vremena, navodi, svo vrijeme smijući se i ponavljajući pitanje: “Ti si još živa?”

“Uzeo je teglu i razbio je baki o glavu, a potom i vazu, pa teglu ajvara koju mi je baka malo prije toga držala ispred lica da mi pokaže šta je kupila, a onda je ustao i uzeo flašu alkoholnog pića i polomio je udarajući je po glavi.

“Do tog trenutka baka se borila kao lavica, ponavljajući: ‘Bog je sa mnom’, ali vjerojatno je taj alkohol počeo peči, pa je i ona krenula da vrištati. On ju je šakama udarao ponavljajući joj da šuti, a na kraju je, zašutio i rekao: ‘Ha-ha, ispao sam iz kondicije, malo sam se zamorio'”, prepričava prestravljeni unuk.

“Pusti ga Stefane, neka učini što želi”

Nakon toga, kaže, ustao je i otišao do kuhinje.

“Mislio sam da sam ja sljedeći, međutim, David se vratio i odvijačem koji je našao izbo baki oči. Počeo sam vrištati, udarati rukama, dozivao pomoć… Ona je samo tiho izustila: ‘Pusti ga, Stefane, neka učini šta želi.’ David se, čuvši to, nasmijao, pa dodao: ‘Je*ote, ova nikako da umre. Tebe tvoj bog baš voli.’ Ustao je s nje, otišao opet do kuhinje i došao sa noževima. “Prvo joj je skakao po trbuhu, a onda je uzeo veliki kuhinjski nož i zario ga baki ravno u srce, međutim, nije bio siguran, pa ga je vrtio dok nije izdahnula. Dok joj je rasparao srce, rekao je: ‘Iščupat ću ti srce i dat ću ga mom psu da ga pojede.’ Ubo ju je još nekoliko puta po trbuhu i tu je stao”, ispričao je Stefan.

Stavio mu nož pod grlo

Dok se sve to događalo, Stefan kaže da je potajno zvao i slao poruke kome je stigao, a među njima je bio i Đorđe, Davidov otac.

“Javio sam ujaku, koji je zvao i policiju. Oni su došli i opkolili zgradu. Došli su do vrata, a David je uzeo noževe i stavio mi pod grlo kako ne bih progovorio. Nisam ga mogao pogledati i samo sam izustio: ‘Kolji, pi*ko.’ On se udaljio i otišao do prozora, oko koga je sve i krenulo.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: društvene mreže

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.