Borković: Napad na mene pokrenuli su diler, lopov i otpuštena djelatnica - tko stoji iza njih?

29.05.2013. 21:46:42

Pa mene u ova dva dana razapinju više nego Šljivančanina nakon njegovih izjava o Vukovaru. Ma niti Sanadera se nije toliko napadalo. Sve je to degutantno - rekao nam je Borković.

- Napadaju me više nego Šljivančanina i Sanadera - rekao je za Dnevno.hr Branko Borković nakon zadnjih medijskih i inih napada.

Podsjećamo, u posljednja dva dana Branko Borković, Mladi Jastreb, jedan od istinskih heroja Domovinskog rata, bio je 'razapet' u hrvatskim medijima zbog videa objavljenog na YouTubeu u kojem se tvrdi da su na njegovoj farmi izgladnjeli psi jedu živog konja.

Nakon objave degutantnog videa odmah su krenuli komentari, bez da se kontaktiralo samog Borkovića, kako se vlasnik farme  ne brine o svojim životinjama, zbog čega je navodno došlo do ovog slučaja koji je zabilježen na šokantnoj video snimci. Napadima je nemalo bio šokiran i sam Borković koji je odmah izjavio da psi nisu 'izgladnjeli već je to takva vrsta pasmine'. Štoviše, dodao je i da kobilu sa degutantne snimke nisu 'pokušali pojesti već su joj željeli pomoći'. Navedena kobila je, naime, bila ozlijeđena.

- Netko je kobili skinuo gurtnu, koja se uobičajeno stavlja kobilama nakon što se oždrijebe, jer se nisu u mogućnosti samostalno podignuti na noge, nepokretne su i na taj se način oporavljaju, psi su tada zapravo uskočili u pomoć, lizali kobilu i pokušali je izvući iz nevolje – priča ogorčeni Mladi Jastreb.

Kako smo već napomenuli cijela priča se 'brzinom munje' proširila hrvatskim medijskim prostorom, a Mladi Jastreb je proglašen monstrumom koji maltretira svoje životinje.

Ipak nije sve kako izgleda na prvi pogled.

Diler, lopov i otpuštena djelatnica, ali i još netko

Naime, naš portal dobio je informaciju da Borkoviću cijelu stvar namještaju tri osobe: Aleksandar Kovaček, čovjek koji je u Njemačkoj dva puta robijao zbog dilanja droge, a u MUP-u je registriran njegov pokušaj ubojstva Branka Borkovića; Vlado Bogati, osoba kojoj je Borković uručio izvanredni otkaz, nakon čega je i osuđen na 6 mjeseci uvjetno zbog krađe žita s Borkovićevog posjeda; te Tihana Fiolić, nezadovoljna jer je dobila otkaz iz Središnjeg saveza hrvatskog posavca (kojem je Borković predsjednik), kao višak.

Branko Borković kaže da ga progone već 23 godine pa ga više ništa ne može čuditi. Na naše pitanje o tri navedene osobe koje mu namještaju kaže:

- Moguće je, jer oni se javljaju po raznim novinama i portalima. Ali ipak smatram da je u pitanju prevelika 'halabuka' da bi iza svega stajali samo oni. Ima tu i drugih igrača.

'Ni Sanadera se nije toliko napadalo'

Za navedene tvrdnje o nebrigu o životinjama i puštenom videu kaže da bi i psiholozi trebali imati posla s tim ljudima koji su to plasirali, 'to je sadističko ponašanje' kaže nam.

- Pa mene u ova dva dana razapinju više nego Šljivančanina nakon njegovih izjava o Vukovaru. Ma niti Sanadera se nije toliko napadalo. Sve je to degutantno.

Na pitanje kako će reagirati na ove napade Mladi Jastreb kaže:

- Savjetovao sam se s odvjetnicima i najvjerojatnije ću podići privatne tužbe, što mi drugo preostaje, jedino se tako mogu zaštititi.

Za kraj spomenimo i da je veterinarski inspektor Velimir Sruk rekao da 'psi nisu izgladnjeli, nisu ni jako uhranjeni, no nema riječi o zanemarivanju i zlostavljanju'. Rasplet cijelog slučaja možemo očekivati tek nakon što veterinarska inspekcija dovrši cjeloviti nadzor te nakon što Borković podnese tužbe.

U zaključku, žalosno je da heroj Domovinskog rata kao Mladi Jastreb mora doživljavati ovakve napade i od njih se braniti na sudu. Ipak, uzdajemo se u pravdu i istinu koja na kraju uvijek izađe na vidjelo.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.