BOŽINOVIĆ: “Ovo su prevažni događaji da bismo postavljali uvjete”

01.08.2020. 17:50:00

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović u petak je za RTL izjavio da nije bilo nikakvih uvjeta jedni drugima između HDZ-a i SDSS-a oko dolaska na obljetnicu Oluje u Knin, odnosno na obljetnicu ratnog zločina u Gruborima.

“Ovo su prevažni događaji da bismo postavljali uvjete. Kroz posljednje četiri godine vodili smo teme vezane uz Domovinski rat, vodili smo i druge, vodit ćemo i dalje. Tomo Medved ići će na mjesto gdje su poginuli civili, ne samo kao potpredsjednik Vlade i ministar branitelja”, rekao je Božinović.

Ministar unutarnjih poslova nije se previše osvrtao na izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. “Hrvatska je demokratska država, koja je ostvarila sve svoje nacionalne ciljeve, oslobodila teritorij od agresije koja se vodila iz Beograda. Postala je NATO i EU članica te sigurno da kad bi netko mislio što i Vučić, sigurno bismo bili na marginama, a ne upravo završili predsjedanje Vijećem EU-a”, rekao je.

Reporter RTL-a Božinovića je podsjetio da je Ante Gotovina ne tako davno poručio da se svi skupa trebamo okrenuti budućnosti, pa ga je zanimalo i je li ovakva politika na tom tragu. “To ćemo vidjeti, general Gotovina davao je konzistentne poruke na tom tragu i mislim da Hrvatska sa svime što radi ima svoju budućnost”, kazao je Božinović i dodao da Gotovina “ima prepoznatljive političke stavove” po tom pitanju.

Izvor: Nacional.hr

Izvorni autor: Nacional M.K./Foto: Goran Stanzl/PIXSEEL

Autor: