Brammertz: Presuda Karadžiću za par mjeseci, a uskoro Mladiću i Šešelju

05.10.2015. 22:37:53

[caption id="attachment_50461" align="aligncenter" width="460"]images_cms-image-000012136 Izvor slike: gsnu[/caption] ''Što se tiče suđenja Ratku Mladiću mi smo u zadnjoj fazi izvođenja dokaza obrane no ne mogu kazati hoće li to trajati mjesec, dva ili tri", kazao je Brammertz Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz izjavio je u ponedjeljak u Sarajevu kako se nada da će presude Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Vojislavu Šešelju biti izrečene uskoro istaknuvši kako je tužiteljstvo kojemu je na čelu svoj dio posla obavilo a ostalo je na sucima haaškog tribunala. "Presuda Radovanu Karadžiću se očekuje u narednih par mjeseci, a što se tiče suđenja Ratku Mladiću mi smo u zadnjoj fazi izvođenja dokaza obrane no ne mogu kazati hoće li to trajati mjesec, dva ili tri", kazao je Brammertz novinarima tijekom posjeta BiH. Glavni haaški tužitelj u trodnevnom je radnom posjetu Sarajevu i Mostaru koji uključuje sastanke s predstavnicima vlasti te zemlje i međunarodne zajednice kao i predavanja studentima sveučilišta u Sarajevu i Mostaru. U odnosu na slučaj Vojislava Šešelja koji i dalje boravi na privremenoj slobodi u Srbiji Brammertz je kazao kako Tužiteljstvo ICTY-a želi i očekuje brzo izricanje presude tom optuženiku no kao i svi drugi može na  nju samo čekati. "U slučaju Šešelj mogu kazati samo ono što sam govorio i ranije. Mi tražimo da presuda bude donesena što prije, to nije u našim rukama i morat ćemo čekati", kazao je Brammertz.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.