Branimir Glavaš: Normalno da ću se odazvati pozivu hrvatskih institucija

20.01.2015. 20:55:03

Nakon što je Ustavni sud RH ukinuo presudu Vrhovnog suda, Glavaš je u BiH slobodan, dok je u RH za njim raspisana tjeralicaga Na temelju presude Ustavnoga suda RH, te odluke Suda BiH, danas je iz zatvora u Mostaru izišao Branimir Glavaš koji je u pritvoru u Hrvatskoj, Sarajevu, Zenici i Mostaru proveo pet godina, dva mjeseca i pet dana. Sada se suočava s novim, obnovljenim sudskim postupkom pred Vrhovnim sudom BiH, ali i tjeralicom koja je za njim raspisana u RH jer je formalno na snazi nepravomoćna presuda kojom je osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku 1991. “Zadovoljan sam i sretan jer moj izlazak znači prvi korak prema konačnom cilju, a konačni cilj mi je pobjeda u dokazivanju svoje nevinosti i potvrda čistoće Domovinskog rata u RH”, bila je prva Glavaševa reakcija nakon izlaska iz zatvora gdje ga je dočekao bliski prijatelj i stranački kolega Ivan Drmić. “Normalno da ću se odazvati pozivu pravosudnih institucija RH”, dodao je Glavaš. No, sudeći po njegovoj reakciji, neće uskoro u Hrvatsku dok je na snazi tjeralica koju su raspisale hrvatske vlasti. On se u Drmićevoj pratnji nakon izlaska iz zatvora uputio u hotel Ero gdje se zadržao na piću. Capture Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.