Branimir Glavaš pušten na slobodu iz mostarskog zatvora

20.01.2015. 14:57:11

Branimir Glavaš pušten je oko 13 sati iz mostarskog zatvora nakon što je sud BiH razmatrao odluku hrvatskog ustavnog suda koji je za njega ukinuo pravomoćnu presudu za ratne zločine. U prvoj izjavi za javnost Glavaš je rekao kako će s odvjetnicima analizirati hoće li se vratiti u Hrvatsku i sudjelovati u drugostupanjskom postupku koji će se protiv njega voditi. Dodao je da očekuje izricanje oslobađajuće presude u obnovljenom sudskom postupku. On je nakon izjava medijima otišao u Drinovce kod Gruda gdje ima obiteljsku kuću. Sud BiH donio je odluku o Glavaševu puštanju iz zatvora pet dana nakon što je iz Hrvatske stigla obavijest i odluka o ukidanju presude od osam godina zatvora na koliko ga je vrhovni sud pravomoćno osudio za ratne zločine. Glavaš je od 2011. izdržavao kaznu zatvora u Mostaru nakon što je pobjegao u BiH. Nedugo nakon odluke hrvatskog ustavnoga suda, zagrebački županijski sud raspisao je tjeralicu za Branimirom Glavašem budući je na snazi nepravomoćna presuda temeljem koje mu je ranije određen pritvor. Nepravomoćnom presudom Glavaš je osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina u Osijeku 1991. godine u slučajevima nazvanim Selotejp i Garaža. narod.hr/h

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.