BRANITELJ IZ TISNOG: ZAŠTO SAM NAPAO BISKUPA KOŠIĆA NA FEJSU

24.06.2017. 16:41:48

BRANITELJ IZ TISNOG: ZAŠTO SAM NAPAO BISKUPA KOŠIĆA NA FEJSU 'Sram me što sam to napisao, ali htio sam da bude svjestan što govori na misama' Umirovljeni branitelj iz Tisnog Ilija Komšić (69), kojega su u petak uhitili nakon što ga je sisački biskup Vlado Košić prijavio zbog ozbiljne prijetnje na Facebooku, pušten je u subotu nešto poslije 12 sati da se brani sa slobode, potvrdila nam je njegova odvjetnica Dijana Kladar, ne želeći iznositi druge detalje. Komšić je ispitan u sisačkoj policijskoj postaji i pušten da se brani sa slobode, a za HRT je rekao: ‘S moje strane je to bilo nesmotreno, glupo. Sram me je što sam to napisao, ali želio sam da on (biskup Košić) bude svjestan svojih komentara i toga što govori na misama.’ Općinsko državno odvjetništvo u Sisku ocijenilo je da ne postoje osnove za traženje istražnog zatvora protiv Komšića, a još će odlučiti hoće li odbaciti kaznenu prijavu protiv njega ili podignuti optužnicu. Odvjetnik Domagoj Rupčić rekao je da je Komšić kazneno prijavljen za kazneno djelo klasične prijetnje za što je zakonodavac namijenio kaznu zatvorom u trajanju od maksimalno tri godine, piše HRT. Biskup Košić je u petak na Facebooku napisao kako mu je Komšić 15. lipnja poslao poruku u kojoj mu psuje 'Crkvu i familiju' poslije čega je, kako tvrdi biskup, doslovno napisao: 'Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro'. - Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti, rekao je Košić, izražavajući žaljenje što je Komšić uhićen jer ga je, kaže, prijavio računajući da će od policije dobiti samo upozorenje. Tisno, 240617.
Slavica Komsic supruga Ilije Komsica uhapsenog zbog prijetni biskupu Koscicu na internetu
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Slavica Komšić

Supruga uhićenoga Slavica Komšić rekla je da ju je njegovo uhićenje šokiralo te da je krim-policija ušla u stan ne objasnivši zašto, a zaplijenili su računalo i mobitel. Gđa Komšić je izrazila zabrinutost zbog slabijeg suprugovog zdravlja: ‘lija ima visok šećer i tlak pa pije dnevno šest ili sedam vrsta tableta. Jako ga je to uzrujalo. Ne znam što je napisao o biskupu, ali vjerujte mi, moj muž ne bi ni mrava zgazio.’ Biskup Košić je još u petak izrazio žaljenje zbog uhićenja, rekavši da se nadao da e ga policija samo upozoriti na to da je drugima kažnjivo prijetiti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.