Branitelj Maras za Narod.hr: Ne vidim razlog zbog kojeg je predsjednik otišao iz Zadra

23.01.2021. 09:33:00

Nakon što je predsjednik RH, Zoran Milanović napustio obilježavanje akcije Maslenica u Zadru jer su se u protokolu nalazili hrvatski branitelji sa znakovljem HOS-a, a potom i zapovijedio načelniku glavnog stožera OS i svim zapovjernicima da također napuste događaj, razgovarali smo sa Zoranom Marasom, predsjednikom Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Zoran Maras, podsjetimo, bio je jedan od sudionika prošlogodišnjeg obilježavanja obljetnice Bljeska u Okučanima zbog čije je majice na kojoj je, među ostalim, bio i amblem HOS-a, predsjednik Milanović napustio to obilježavanje.

„Ja sam svoj stav što se tiče HOS-a već rekao. To je legalna, legitimna postrojba koja je integrirana u Hrvatsku vojsku s legalnim i legitimnim znakom i ne vidim razlog zbog kojega je gospodin predsjednik otišao. Nisam vidio tamo nikakve provokacije. Nije mi jasno da oni u znakovlju HOS-a i onima koji su bili prisutni ondje vide neke ustaše. Ja tamo ne vidim ustaše – vidim hrvatske branitelje koji su bili pripadnici HOS-a i koji su bili sudionici oslobodilačke akcije Maslenica.” – kazao je i nastavio:

„Načelnik glavnog Stožera Robert Hranj i zapovjednici su potom napustili obilježavanje jer im je predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga zapovjedio da to učine. Oni su morali poštivati zapovijed, ja njih razumijem. Ali, gospodin predsjednik Republike, ukoliko smatra da znak HOS-a nije zakonit – neka Hrvatskom saboru, a on ima to pravo i mogućnost, pokrene postupak za ukidanje tog znaka i neka Hrvatski sabor kaže svoje mišljenje o tome i neka se ta tema riješi.

„No, mene više muči slijedeće: kako to da protokol, budući da su trebali zvati sve sudionike, nije zvao predstavnike 19 postrojbi specijalne policije iz DR na obilježavanje, pa ni mene kao predjsednika Udruge specijalne policije?” – postavio je pitanje Zoran Maras.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Narod.hr/ Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.