BRANITELJ ‘ZBRUKAO’ FRLJIĆA I OSTOJIĆA: Primijetio skandalozan detalj!

23.06.2015. 08:03:55

BRANITELJ ‘ZBRUKAO’ FRLJIĆA I OSTOJIĆA: Primijetio skandalozan detalj! ‘Možemo li i mi izvesti performans s kalašnjikovom kao Frljić?’ Iznenađeni branitelj na adresu ministra Ostojića odašilje niz intrigantnih pitanja. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ovih je dana prilično aktivan jer ga je uznemirila poljudska svastika na kojoj valja uloviti pokoji predizborni poen za posrnulu Partiju, čije članstvo poput odbjeglih ovčica mora skupiti na jedno mjesto. Dok se Ostojić bavi svastikom, navijačima i svime onime čime se policija morala baviti prije poljudskog derbija, u javnost je isplivao performans kojega je građanima priredio dični kulturnjak, Oliver Frljić. Naš sugovornik i hrvatski branitelj Daran Bašić upitao je tim povodom ministra policije mogu li branitelji izvesti koji performans s kalašnjikovom, kao što je to učinio Frljić. – Gledajući perfomance Olivera Frljića ispred HNK u Rijeci, zamijetio sam da jedan od sudionika perfomansa koristi automatsku pušku AK-47 (kalašnjikov). Ime mi je Daran Bašić, hrvatski sam državljanin, sudionik Domovinskog rata, nositelj Spomenice Domovinskog rata i ratnih medalja Ljeto i Oluja. Sada sam slobodni umjetnik i želio bih izvesti perfomance sa svojim prijateljem isto slobodnim umjetnikom na Trgu bana Jelačića na obljetnicu proslave Oluje i za perfomans koji bi se zvao “Kako smo u Oluji rastjerali četnike” potrebna nam je automatska puška. Pa me zanima od koga je Oliver Frljić zatražio dozvolu za perfomance u javnom prostoru? Od kuda Oliveru Frljiću puška i je li legalna? Ukoliko je puška legalna tko mu je ustupio i pod kojim uvjetima – pita naš sugovornik ministra stoga što i on kao državljanin Hrvatske inzistira na istim uvjetima kakve ima Frljić u nadi da smo u Hrvatskoj svi jednaki pred zakonom. – Naravno ja bih se obratio s dužnim štovanjem na iste adrese na koje se obratio i Oliver Frljić za pomoć u perfomanceu – zaključuje Bašić. Na odgovor od ministra pored silnog posla i obveza koje su se spustile na njegova partijska pleća, Bašić će vrlo vjerojatno morati pričekati. Pitanje je hoće li odgovor ikada i dobiti, jer upravo nam je Ostojić u više navrata prezentirao da u Lijepoj našoj pred zakonom uistinu nismo svi jednaki.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.