BRANITELJ: 'Znate zašto ne mogu dobiti posao? Zato jer su primili 'aboliranog', koji je zbog masakriranja ljudi 'odležao' za ratni zločin!'

30.08.2014. 08:21:44

"Zbog toga mi se sada, uz svu moju muku, prijete. Dolazi nova školska godina, trebam knjige za četvero djece, prijeti mi isključenje struje, a prijete mi oni koji su ratovali protiv Hrvatske", razočarano je izjavio Zvonko Uglik.

Zvonko Uglik, razvojačeni branitelj koji zbog situacije u kojoj se nalazi sve više "žali jer nije ranjen", ukazao nam je na činjenicu da sudionici Domovinskog rata koji su iz rata izašli "u komadu", nemaju nikakva prava i da žive na rubu egzistencije:

- Bio sam pripadnik 3. gardijske brigade "Kune" kojima sam se priključio čim sam napunio 18 godina. Ušao sam u rat kao klinac, srcem i bez kalkulacija. Odmah nakon rata počeo sam raditi jer sam bio mlad i zdrav i nije mi padalo na pamet išta tražiti od države. Oženio sam se i sada sam otac četvero djece. Prije dvije godine moja je firma propala i ja sam izgubio posao. Kako nevolja nikad ne dolazi sama, moja supruga se razbolila i završila na operaciji kičme – kaže Uglik najavljujući kroz što sve prolazi posljednjih dvije godine.

- Dakle, supruga koja nije radno sposobna, ja koji sam ostao bez posla i četvero djece... Krenulo je gomilanje računa koje nismo mogli platiti, krenule su ovrhe, ukidanje minusa i blokade računa. Sve to mi je bilo nepoznato, jer sam sve do gubitka posla mogao uredno pokrivati naše troškove. Spao sam na socijalnu pomoć koja mi je ukinuta "jer sam bio u posjedu automobila starog 23 godine". Riječ je o automobilu koji sam kupio dok sam radio, a sad ne znam kako bi bez njega jer je moje mjesto loše prometno povezano s Osijekom i drugim većim gradovima, a nužno mi je za prijevoz bolesne supruge. Odmah nakon propasti firme u kojoj sam radio, bacio sam se na traženje posla u svojoj općini Popovac i po prvi puta zatražio jedno od svojih prava – da se moje braniteljstvo uzme kao prioritet pri zapošljavanju. Niti jednom mi nitko nije odgovorio. A znate li zašto? Zato što su npr. javni radovi u mojoj općini primili Rome za koje svi ovdašnji mještani znaju da su bili pripadnici srpske vojske. Jedan od njih, nadimak mu je Garo, ležao je u zatvoru za ratni zločin jer je masakrirao neke ljude. Ali, nije da se čudim. Donačelnik općine Popovac, Zoran Milošević, po našim je saznanjima također aboliran i to kao zapovijednik srpske vojske ovdje, u selu – tvrdi Uglik koji napominje da je jasno i glasno negodovao protiv zapošljavanja aboliranih neprijatelja:

- Zbog toga mi se sada, uz svu moju muku, prijete. Dolazi nova školska godina, trebam knjige za četvero djece, prijeti mi isključenje struje, a prijete mi oni koji su ratovali protiv Hrvatske – razočarano je izjavio Zvonko Uglik.

Svi oni koji žele pomoći hrvatskom branitelju koji je svo vrijeme nakon rata bio u radnom odnosu, a sada ne može ostvariti svoje pravo na prioritet pri zapošljavanju, možete to učiniti na broj računa njegove majke, jedine koja nema zaštićeni račun:

ANĐELA UGLIK, HYPO ALPE ADRIA BANK: HR - 1425000093221775947

  • Autor: S.Vučković/Dnevno.hr
  • Photo: Facebook
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.