Branitelji blokirali ulaze i izlaze s Dalmatine, ministar morao preseliti svečanost

20.12.2013. 14:49:41

20.12.2013.

Zanimljivo je da u tom Centru neće raditi nitko iz Vrgorca, pogotovo ako se uzme u obzir da je svaki šesti stanovnik tog mjesta na Zavodu za zapošljavanje.

Završetak gradnje autoceste od Zagreba do Ploča koja je duga 500 kilometara, obilježen je prosvjedima branitelja i stanovnika Vrgorca. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić u petak je obavio "radno otvaranje" nove dionice ceste. Međutim, planove su mu poremetili nezadovoljni stanovnici cijeloga vrgoračkog kraja. Naime, Hrvatske autoceste (HAC) prebacile su radnike iz Zagreba na rad u Centru za održavanje i kontrolu prometa (COKP) u Vrgorcu koji je pušten u rad zajedno s dionicom autoceste između čvorova Vrgorac i Ploče. Zanimljivo je da u tom Centru neće raditi nitko iz Vrgorca, pogotovo ako se uzme u obzir da je svaki šesti stanovnik tog mjesta na Zavodu za zapošljavanje.

 

Oko 11.30 sati prosvjednici su blokirali ulaz i izlaz s Dalmatine kod naplatnih kućica u Vrgorcu, javlja Slobodna Dalmacija. Do susreta s ministrom nije došlo jer je u zadnji tren svečanost otvorenja prebačena iz Vrgorca u Karamatiće.

  • Autor: A. R.
  • Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.