Branitelji hodočasnici: Vukovar nikad nećemo zaboraviti!

21.08.2013. 14:26:21

Na hodočašće u Vukovar pješice je danas krenulo 15 hrvatskih branitelja iz Kutine. „Vukovar nikad nećemo zaboraviti i u grad heroj prenijet ćemo pozdrave iz Kutine.“, poručio je na početku puta Vladimir Balgač Alf, vukovarski branitelj i inicijator hodočašća u Vukovar. „Sjećamo se naših prijatelja koji su poginuli, ubijeni i nestali u Vukovaru. Ne želimo zaboraviti ni njih ni Domovinski rat. Ujedno promoviramo dokumentarni video serijal Heroji Vukovara u kojem govore sudionici obrane Vukovara. Hodočašće je i humanitarno jer skupljamo donacije za naše Vukovarske iskrice – Udrugu djece sa downovim sindromom. Želimo im se odužiti za ono što su oni učinili za nas kad smo bili u Vukovaru kad je bila poplava i kad smo punili vreće s pjeskom, oni su došli nam pomoći sa sendvičima i vodom i to im želimo na ovaj način uzvratiti.“ Put dužine 204 km u sjećanje i na 204. Vukovarsku brigadu hodočasnici su podijelili u 6 etapa, a u Vukovar će doći 24. kolovoza. Prva dionica danas završava u Novskoj. U mjestima u kojima će odmarati hodočasnici-branitelji će prikazivati dokumentarni serijal Heroji Vukovara i prikupljat će donacije za Udrugu Vukovarske Iskrice, rekao je Damir Markuš, sudionik hodočašća i branitelj Vukovara. „Prva je dionica posvećena kutinskim braniteljima Vukovara, koji više nisu s nama: Zdravko Bezuk, Ivan Krajinović i Velimir Kvesić. Radujemo se Vukovaru i Vukovarskim iskricama. Skupili smo gotovo 10 tisuća kn donacija. Veselimo se dolasku u Vukovar i njima.“ Braniteljima iz Kutine u hodočašću do Vukovara priključili su se i branitelji iz Slavonskog broda i Orašja u susjednoj BiH. „Bio je to isti rat u kojem smo se borili protiv istog neprijatelja. I sad smo zajedno u humanitarnoj misiji, a vode nas Vukovarske iskrice.“, poručili su. Sudionici hodočašća unatoč dugom i teškom putom puni su optimizma i vjeruju kako će u svojoj plemenitoj i humanitarnoj misiji uspjeti. „Srce kaže da možemo. Slušat će i noge. Izdržat ćemo i nećemo iznevjeriti Vukovar.“, poručili su sudionici hodočašća na početku pješačenja do Vukovara. Branitelje na pješačko hodočašće do Vukovara ispratili su brojni Kutinčani i gradonačelnik Andrija Rudić, a na put su krenuli uz blagoslov župnika Dragutina Papića. kutina.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.