'Branitelji su nam dali slobodu, NATO sigurnost, a EU će donijeti blagostanje'

30.06.2013. 12:31:26

U prigodi obilježavanja pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, predsjednik Vlade Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Uz predsjednika Vlade bili su i ministar obrane Ante Kotromanović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar branitelja Predrag Matić. Ministar Matić tom  je prilikom rekao kako je na današnji dan, uoči samog ulaska Hrvatske u EU, ovo simbolična zahvala hrvatskim braniteljima. 'Da nije bilo branitelja ne bi bilo ni Hrvatske kao članice EU. Još 90-ih snivali smo san o slobodnoj i sigurnoj Hrvatskoj te Hrvatskoj blagostanja. Slobodu su nam osigurali branitelji, sigurnost ulazak u NATO, a unutar EU doći će i blagostanje', rekao je Matić. Odgovarajući na pitanje novinara beogradskog B92 o tome kakva se poruka ulaskom Hrvatske u EU šalje zemljama u regiji, Matić je rekao kako se šalje poruka da se uz trud i uloženo vrijeme i te zemlje mogu naći na prekretnici na kojoj je sada RH. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.