Branitelji tjeraju Brenu kući: 'Marš, nećeš pjevati u razorenom Krnjaku!'

04.03.2014. 14:08:38

04.03.2014.

"Karlovac i njezina okolica prošli su pakao u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata i nisu zaslužili da ih baš za Dan žena zabavlja Jugoslavenka, ili "četnikuša", smatra Mladen Pavković.

Nakon što su se karlovački branitelji potrudili da Lepa Brena ne održi koncert u njihovom gradu, mašinerija ove turbo folk zvijezde događaj je odlučila premjestiti u obližnji Krnjak. Međutim, veterani se s tim ne mire i ne prepuštaju stvari slučaju. Ovaj put, glas diže Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) i kaže:

 

Preko HRT-a mladima poručila: "Budite Jugoslaveni"

 

"Gostujući u nedjeljnoj tv-emisiji HTV-a "Damin gambit" Elizabete Gojan bivša folk zvijezda Lepa Brena iliti Fahreta Jahić uz ostalo je izjavila da je – Jugoslavenka. Na tu njezinu sramnu izjavu voditeljica nije reagirala, već je bila sva "očarana" što je uspjela dovesti u goste pjevačicu koja je u BiH, u vrijeme rata, podržavala srpske četnike, oblačila se u njihovu odoru i zabavljala ih dok su oni "plesali krvavi pir". Rekla je da je to učinila da u Brčkom spasi svoga oca, odnosno obitelj. Pobjegla je iz Brčkog, umjesto da je ostala u svome gradu, kao što su to uradili i mnogi drugi. Međutim, ako je tada bila Jugoslavenka, što je u "prijevodu" četnikuša", i ako je znala i vidjela sve strahote koje je od Jugoslavenskih ili bolje rečeno četničkih ruku učinio srpski i crnogorski narod (od kojeg je navodno branila i svoju obitelj) kako ta "pevaljka" može i dalje biti Jugoslavenka, kad smo se svi mi borili i protiv četnika i protiv Jugoslavije? Kakvu je uostalom ona, putem HTV-ove emisije, poslala poruku mladima u Hrvatskoj? Da i dalje budu Jugoslaveni?! Tom svojom izjavom uvrijedila je i ponizila stradalnike hrvatskog Domovinskoga rata i sve hrvatske branitelje, koji su ginuli rušeći Jugoslaviju. (Ministre Jovanoviću, što se u vezi toga ne javljaš?). Zamislite da je u Izraelu izjavila da je ona i dalje Njemica, da voli Njemačku koju je vodio Hitler! A tko je vodio Jugoslaviju? Zločinac Broz i zločinac Milošević!

 

Lepa Breno, marš kući!

 

Stoga, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), zajedno sa drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, predlaže da se "zabavni spektakl godine", kako ova Jugoslavenka naziva svoj koncert, a koji će se 8. ožujka 2014. održati u "cirkuskom šatoru" na nogometnom igralištu Krnjak pokraj Karlovca bojkotira te da ne odlazi slušati i gledati ovu "jugoslavensku zvijezdu", koja će s veseljem pjevati i pjesme u kojima veliča Jugoslaviju, a takvih ima nekoliko na repertoaru. Ne tražimo da se njezin koncert zabrani, ali neka prođe barem slično kako je prošao nedavni nastup Doris Dragović u Beogradu, kad je ova "diva" za hrpu eura gotovo pjevala "sama sebi". Karlovac i njezina okolica prošli su pakao u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata i nisu zaslužili da ih baš za Dan žena zabavlja Jugoslavenka, ili "četnikuša". Sjetimo se samo kako je nedavno neka redateljica Jasmila Žbanić poručila hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću kad je posjetio Mostar – "Marš kući", pa zašto i mi ne bismo rekli Jugoslavenki to isto: " Lepa Breno-marš kući!", i pjevaj i dalje onima koje si zabavljala i kojima si s haljinicom do gaćica "cupkala" i u ratu."

 

 Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

 
  • Autor: S.V.
  • Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.