BRANITELJI USPJELI! Otkazan koncert srbijanskog folk pjevača Ilića u Vinkovcima!

11.02.2015. 18:10:09

Pravi razlog otkazivanja koncerta nije naveden. Koncert srbijanskog folk pjevača Miroslava Ilića, zakazan za 12. veljače u Vinkovcima, otkazan je. Pravi razlog otkazivanja koncerta nije naveden, no pretpostavlja se kako je razlog otvoreno pismo od strane vinkovačke i županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske u kojem su najoštrije osudili dolazak i nastup Miroslava Ilića u Vinkovcima. Udruga je u pismu upućenom gradskim i državnim institucijama zatražila trajnu zabranu nastupanja srbijanskog folk pjevača, u Vinkovcima i Hrvatskoj općenito. Osim za Ilića zatražili su zabranu i za sve druge koji su propagirali i veličali četništvo. U zahtjevu su naveli kako je koncert Ilića u Vinkovcima neprihvatljiv u vremenima kada hrvatska policija, pod okriljem noći, protupravno oskrnavljuje spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, te kada se sve češće grubo nasrće na dignitet Domovinskog rata i sotonizira hrvatske branitelje. "U Vinkovcima su još uvijek vidljivi tragovi razaranja počinjenih od strane pobornika velikosrpske ideologije i pripadnika četničkog pokreta", objasnili su u pismu. Ilić je nakon pisma srbijanskim medijima kazao kako vjeruje da će koncerta biti te da se ne boji nikoga. Kazao je kako neće tražiti dodatno osiguranje, koje mu eto sada, nakon otkazivanja koncerta, ni neće trebati. Ilić je još govorio kako je vrijeme da se prošlost zaboravi i naveo kako i hrvatski pjevači imaju koncerte u Srbiji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.