Braniteljske udruge: Postavljanjem ćiriličnih natpisa kriminalizirate hrvatske branitelje

04.09.2013. 13:46:42

Ako se nastavi policijska blokada Vukovara s neprimjerenim brojem policajaca koje plaćaju hrvatski građani, bit ćemo primorani organizirati prosvjede po cijeloj zemlji kako bi policije bilo ravnomjerno u cijeloj Hrvatskoj, kaže se u priopćenju zagrebačkih braniteljskih udruga.

Koordinacija braniteljskih udruga Grada Zagreba danas se oštro usprotivila postavljanju dvojezičnih ploča s latinično-ćiriličnim natpisima na javnim ustanovama u Vukovaru, te je zatražila da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijateta prema žrtvama koje su stradale u Domovinskom ratu.

Od vlasti i nadležnih institucija tražimo utvrđivanje što točnijih brojki nacionalne zastupljenosti u Vukovaru, poručuje u priopćenju Koordinacija. Također je zgrožena policijskom operacijom kojom se pokušavaju staviti dvojezični natpisi na institucije u Vukovaru, i ocjenjuju 'sramotnim'postavljanje ploča pod okriljem noći. Takvim postupanjem akcija postavljanja ćiriličnih natpisa ima 'prepadni karakter s ciljem kriminalizacije hrvatskih branitelja', poručuje Koordinacija i dodaje kako je time 'braniteljima bačena rukavica u lice'.

'Ograničenim brojem policajaca htjelo se postići da branitelji i prosvjednici u Vukovaru uspiju razbiti ploče i ako se pritom koji policajac, ili još bolje policajka ozlijedi za kreatore prepada još bolje, kako bi poslije uslijedio medijski linč Vukovaraca i branitelja'.

Ako se nastavi policijska blokada Vukovara s neprimjerenim brojem policajaca koje plaćaju hrvatski građani, bit ćemo primorani organizirati prosvjede po cijeloj zemlji kako bi policije bilo ravnomjerno u cijeloj Hrvatskoj, kaže se u priopćenju. I sinjski su se branitelji sinoć na mirnom prosvjedu usprotivili uvođenju dvojezičnosti u Vukovar. Njih tristotinjak s područja Cetinske krajine petnaestak su minuta hodali preko dva pješačka prijelaza na državnoj cesti D1, neposredno kod Alkarskog trkališta.

Nosili su zastave Hrvatske, ratnih postrojbi i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pjevali pjesme o Hrvatskoj i Vukovaru, te potpuno zatvorili promet na najprometnijoj sinjskoj prometnici. Kod spomenika poginulim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave minutom šutnje odana je počast svima koji su umrli za slobodu Hrvatske, a počast je odana i tragično preminulom Zvonku Bušiću.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.