Brata i sestru ubio dim: Nakon tri dana našli su ih u krevetima

24.01.2017. 16:53:08

U kući u mjestu Ramljani kod Otočca u nedjelju su pronađena mrtva tijela brata i sestre Jergović, 88-godišnje Ane i 77-godišnjeg Tomislava. Obavljena je obdukcija tijela Brat i sestra Tomislav (77) i Ankica (80) Jergović preminuli su od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom u obiteljskoj kući u Ramljanima kod Otočca, utvrđeno je obdukcijom. Njihova beživotna tijela u nedjelju je u kući pronašla policija, nakon što ih je alarmirao njihov brat Mate iz Zagreba, koji ih nikako nije mogao dobiti. - Zadnji put smo se čuli u četvrtak. Pokušao sam ih dobiti, zvao ih u petak i subotu. Nisu se javljali što mi je bilo čudno. Zamolio sam susjeda da provjeri što se događa i javio mi je da su vrata zaključana. Posumnjao sam da se nešto dogodilo, no bilo mi je neobično da bi se obojima nešto dogodilo. Nazvao sam policiju i rekao im da ne mogu dobiti brata i sestru. Odmah su otišli provjeriti, u kući su ih nažalost pronašli mrtve. Svatko je bio u svojoj postelji - govori ožalošćeni brat Mate, dodajući da je došlo do tragedije zbog spleta okolnosti, jakog vjetra i začepljenog špareta.
Foto: Andreja Thomas/24sata
- Rekli su mi da su umrli zbog trovanja ugljičnim monoksidom kojeg su dva dana udisali i zbog prevelike koncentraciju u tijelu od njega na koncu zaspali i preminuli. Dogodila se tragedija, splet nesretnih okolnosti. U kuhinji su se grijali na šporet na drva, a sobu su zagrijavali otvaranjem vrata. Tih dana je puhao jaki vjetar i on je vjerojatno kroz dimnjak gurao dim natrag prema šporetu gdje je došlo i do začepljenja. Najgore je što se ugljični monoksid ne osjeti, ne smrdi, a oni su to dva dana udisali i od toga stradali - rekao je Mate, dodajući da im je u studenom pomogao očistiti čađu u šporetu i brata oko Nove godine podsjetio i da on očisti svaki mjesec jednom, no oboje su dobili gripu i nisu imali snage to učiniti sami.Tomislav i Ankica će u biti sahranjeni u srijedu u 13,30 sati na mjesnom groblju u Ramljanima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.