Brkić kandidat za šefa HDZ-a? 'Odgovorit ću do kraja tjedna'

27.06.2016. 19:53:00

Na pitanje je li on ratnik i fakin, a što važnim smatra Darko Milinović, Milijan Brkić je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovorio: 'Ja sam samo jedan običan Hrvat' Milijan Brkić je nakon Predsjedništva HDZ-a rekao kako je na sjednici formiran izborni stožer za parlamentarne izbore, za čijeg je čelnika određen Damir Jelić. Donijeli su, dodao je, i odluke s ciljem izrade što kvalitetnijeg programa za parlamentarne izbore, a na čelu tog povjerenstva je Ivana Maletić.

Novi stranački statut: Predsjednik će biti prvi među jednakima

Također, HDZ je danas dogovorio da će mijenjati stranački statut.  - Jačala bi se tijela stranke. Jasno bi se propisale ovlasti predsjednika, Predsjedništva, Središnjeg odbora i Nacionalnog vijeća - rekao je Brkić. Dodao je kako se te izmjene čine u smjeru demokratizacije. Na pitanje hoće li se predsjedniku smanjivati ovlasti, odgovorio je negativno. - Što ne znači da će predsjednik stranke biti "one man show" nego prvi među jednakima - kazao je.

Budućnost Domoljubne koalicije? Pregovori će pokazati tko će ostati, a tko otići

Osvrnuo se i na koalicijske partnere za predstojeće parlamentarne izbore. - Svaka politička utakmica iziskuje različit pristup. Mi ćemo nastojati ići u kompoziciji koja će nam garantirati najbolji rezultat - kazao je. Dodao je da je HDZ otvoren za suradnju sa svim strankama članicama Domoljubne koalicije. Tko će ostati, tko otići, pokazat će pregovori. - Što se tiče promjene naziva, to je kolokvijalni naziv - rekao je, ali se osvrnuo na potencijalan naziv lijeve koalicije. - Čujem da će kolege sa suprotne strane imati "koaliciju narodnog spasa". Konačno su počeli misliti i na narod - rekao je Brkić. Uvjeren je da će HDZ izvojevati pobjedu na izborima.

I Brkić kandidat? Odlučit ću do kraja tjedna

Što se tiče izbora u stranci, rekao je kako su se kandidati raspršili po terenu te prikupljaju potpise. - Rok je 6. srpnja. Vi iz medija bolje znate tko su kandidati nego mi u HDZ-u. Svakako bi s ciljem demokratizacije stranke, s ciljem afirmiranja što više ljudi unutar HDZ, dobro je došlo više kandidata - zaključio je. Kazao je kako će do kraja tjedna odgovoriti na pitanje hoće li se on sam kandidirati. A na pitanje je li on ratnik i fakin, a što važnim smatra Darko Milinović, odgovorio je: 'Ja sam samo jedan običan Hrvat'. On je potpis dao svakom tko ga je trazio, ali nije htio reći kome. Hoće li se nakon parlamentarnih izbora ponoviti unutarstranački izbori, odlučit će, kazao je, Nacionalno vijeće stranke. S njim je pred novinare izašla i Ivana Maletić, koja još nije odlučila hoće li se kandidirati za čelnicu stranke. Još razmišlja. - Najjednostavnije je prikupiti potpise - rekla je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.