Brkić: Naše je poslanje boriti se za svoj narod i voditi putem istine a ne zavoditi

30.09.2018. 10:26:16

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u subotu da političarima treba biti zadaća i cilj omogućiti svima dostojanstven život u svojoj domovini istaknuvši kako je njihovo poslanje boriti se za svoj narod i voditi putem istine a ne zavoditi. “Naše je poslanje boriti se za svoj narod i voditi putem istine, a ne zavoditi”, napisao je Brkić na svom facebook profilu nakon što je u Trilju sudjelovao u proslavi blagdana sv. Mihovila, zaštitnika Grada i u procesiji ulicama grada. Istaknuo je i da mu je velika čast i zadovoljstvo dati punu potporu Gradu Trilju u njegovim nastojanjima da učini sve i poboljša uvjete života i rada svojim sugrađanima kako bi u njemu ostali živjeti i nastavili tradiciju življenja svojih predaka i odrastanja budućih generacija na svojoj djedovini. “Nama političarima treba biti zadaća i cilj omogućiti svima dostojanstven život u svojoj domovini. To je naše poslanje i naša obveza. Suočiti se s pravim problemima koji svakodnevno tište malog čovjeka, boriti se za svoj narod i nikada ne posustati”, naglasio je Brkić. Naveo je i da je tijekom dana u Trilju nazočio i na misi koju je predvodio mons Juraj Batelja u povodu 120. godišnjice rođenja blaženoga Alojzija Stepinca. Prigoda je to, dodao je, i za podsjetiti se na njegove riječi iz propovijedi koje su i danas jednako aktualne, kao i u vremenu u kojem je živio; “Oni mogu imati na raspolaganju sve vojske ovoga svijeta, mogu posjedovati sva materijalna sredstva, mogu imati sav tisak, sve radiopostaje i sva kina. Jednu stvar ipak ne mogu posjedovati – da ovladaju srcima i dušama ljudi.” Milijan Brkić, čiji je kum Blaž Curić uhićen u aferi SMS, oglasio se na facebooku u subotu prvi put nakon izbijanja te afere. Curić je uhićen zbog sumnje da je bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu upozorio da je pod mjerama USKOK-a i rekao mu neka se riješi dokaza. Sudac istrage osječkog Županijskog suda mu je, na prijedlog Uskoka, odredio jedomjesečni istražni zatvor.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.