Brnabić o Šešelju: Tko će njemu vratiti 13 godina života, kako se to nadoknađuje?

02.11.2017. 11:54:39

SKANDALOZNA IZJAVA SRBIJANSKE PREMIJERKE Predsjednik Haaškog suda (ICTY) Carmel Agius kritizirao je u srijedu Srbiju zbog nepotpune suradnje sa sudom, a srbijanski su mu dužnosnici uzvratili primjedbama na tretman optuženika u Den Haagu i osuđenika koji izdržavaju kaznu u europskim zatvorima, prenijela je Hina.  No Hrvatska izvještajna novinska agencija u izvještaju nije prenijela izjavu srbijanske premijerke Ane Brnabić koja je kritizirala rad Haaškog tribunala te izjavila kako taj sud nije izvršio svoju svrhu i pridonio pomirenju u regiji. Srbijanska premijerka u svojoj izjavi, a koju je prenio Tanjug, skandalozno je stala u obranu krvnika Vojislava Šešelja, četničkog vojvode, ratnog zločinca i huškača, koji je godinama pozivao na etničko čišćenje, genocid protiv Hrvata i nesrpskih naroda u bivšoj Jugoslaviji, a to je nastavio raditi i u svojem političkom djelovanju i danas. Na pitanje o kritikama predsjednika Haaškog suda Carmela Agiusa jer Srbija nije izručila dvoje radikala, Brnabić je rekla da ona ima veće kritike prema Haagu. Brnabić se upitala kako može s njima razgovarati o efikasnosti pravosuđa i o tome koliko traju procesi budući da je Vojislav Šešelj tamo proveo 13 godina, a onda je oslobođen. "Tko će njemu vratiti 13 godina života, kako se to nadoknađuje?", upitala je Brnabić suca Agiusa.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.