Broj mrtvih u napadu u Strasbourgu popeo se na četiri

14.12.2018. 20:00:21

Ured pariškog tužitelja u petak je objavio da se broj mrtvih u terorističkom napadu u utorak na božićnom sajmu u Strasbourgu popeo na četiri, nakon što je jedna teško ranjena osoba izgubila bitku za život. “Ta se osoba danima borila za život”, kazao je dužnosnik u uredu tužitelja. U utorak oko 20 sati, tada nepoznati napadač je uz povike “Alahu Abkar” otvorio vatru na posjetitelje nadaleko poznatog božićnog sajma u središtu Strasbourga, a nakon okršaja s policijom je, iako ranjen, uspio pobjeći. U napadu je troje ljudi na mjestu ubijeno, a 12 je ranjeno. Prema bolničkim izvorima, šestero je dovedeno u teškom stanju, no jedna je osoba danas podlegla ranama. U napadu je metkom u glavu ubijen mehaničar Kamal Naghchband, podrijetlom iz Afganistana, otac troje djece i za njega će se večeras održati molitve. Smrtno je stradao i 61-godišnji umirovljenik iz Strasbourga te tajlandski turist, 45-godišnji Anupong Suebsamarn koji je bio na godišnjem odmoru sa suprugom. Identitet četvrte osobe koja je u petak preminula zasad nije objavljen. Napadač, za kojeg se utvrdilo da se radi o Cherifu Chakattiju rođenom u Strasbourgu, ubijen je u četvrtak navečer u četvrti Neudorf, nakon što je zapucao na policiju koja je za njim tragala dva dana. U akciji je sudjelovalo više od 700 pripadnika snaga sigurnosti. Francuski predsjednik Emmanuel Macron u petak će navečer posjetiti Strasbourg kako bi odao počast žrtvama. On će u Strasbourg stići izravno iz Bruxellesa gdje sudjeluje na Europskom vijeću. Macron je ranije u poruci na Twitteru izrazio zahvalu snagama sigurnosti i poručio da je Francuska “potpuno” predana borbi protiv terorizma. Božićni sajam u Strasbourgu ponovno je u petak otvoren.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.